ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вишитий кримський рушничок "оселився" на закарпатській Міжгірщині

    27 мая 2024 понедельник
    40 переглядів

    Передали його у дитячий музей літератури і журналістики, що у Рекітах, вихованці майстрині народної вишивки, керівника осередку «Мала академія літератури і журналістки» Сонячнодолинській школи Кримської Автономної Республіки Ніни ОСТРЕЙКО.

    Донедавна про «Малу академію літератури і журналістики» (ИАЛіЖ) юні літератори Кримського півострова чули хіба що із радіопередач Нацрадіо України. Учні Сонячнодолимської школи вирішили приєднатися до «маліжан» і запросили у гості їх керівника — письменника Василя Тарчинця. Там він довідався, що майже півроку вихованці вишивали рушник на домоканному полотні, яке знайшли аж на Полтавщині. На рушнику — і полтавська гладь, і гуцульські, бойківські та лемківські візерунки. Він об'єднує велику «МАЛіЖанську» спільноту в єдину велику родину — до рекітчан уже давно приєдналися обдаровані діти української діаспори в Чикаго, а також у Польщі, Словаччини та Чехії...

    Це — перша музейна колекція із вишитих рушників. А весільний обрядовий рушник, який уже об'єднав 150 пар і 300 сердець, подарував «МАЛіЖанам» учитель історії Новоселицької школи, весільний староста Володимир Рошко.

    Федір ГУЛАТКАН, МАЛіЖ
    Мала академія літератури й журналістики в закарпатських Рекітах відсвяткувала своє перше 5-річчя
    Літературно-мистецький осередок закарпатської МаЛіЖ з’явився при Львівській гімназії міжнародних відносин
    МаЛіЖ: Від малої академії — до великої
    Закарпаття: Діти-сироти і напівсироти Міжгірщини безкоштовно отримуватимуть своє "Сузір’я"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору