ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Освітяни Іршавщини повні рішучості добиватися поновлення БЮТівця Івана Поповича на посаді завідуючого районного відділу освіти

    21 мая 2024 вторник
    86 переглядів

    Колись геніальний Генрі Форд сказав, що покупець має право обирати автомобіль будь-якого кольору, але за умови, що цей колір – чорний. Одразу гумору й не зрозуміти, бо він у цьому жарті теж чорний, сумний. Українці теж мають право вибору президента, парламенту, депутатів різних рівнів. І закарпатці таке право мають. Начебто. Чому? Тому що в нашому краї барвисто процвітає політика права власника – хто при владі, той і диктує «право вибору».

    Скажімо, на загальнодержавному рівні «Наша Україна» не створила коаліції з Партією регіонів, а на Закарпатті – створила. У Києві БЮТ і НУНС – союзники, а в нашому краї – опоненти. І на цьому «барвистому» фоні в нашій області виникають прецеденти політичних розправ над активістами БЮТу за те, що там, де вони очолювали виборчі штаби і партійні осередки, у Блоку Юлії Тимошенко значно побільшало прихильників у порівнянні з минулорічними виборами та результатами інших по-літичних сил.

    При цьому розправляються не лише з активістами, але й з їхніми родинами. Для прикладу. У червні Іршавську районну організацію партії «Батьківщина» (складової частини БЮТу) очолив завідувач районного відділу освіти Іван Степанович Попович. Він же став керівником і районного виборчого штабу Блоку Юлії Тимошенко. Для довідки: Іван Степанович – людина знана в і районі, і за його межами. Районним відділом освіти керував з 1986 року, переживши численні зміни політичних владних орієнтирів. Не заявлялося до посадовця жодної претензії, бо був на своєму місці – фахівець, словом.

    І раптом за один тиждень – дві догани і мало не миттєве звільнення з роботи.

    В чому ж причина?

    Здогадатися не так і складно. Попри тиск владних структур (а хто у нас влада в області, – див. вище), які всією регіонально-«нашою» коаліцією «тисли» за «Нашу Україну», Блок Юлії Тимошенко збільшив кількість своїх прихильників на Іршавщині на 8,4 відсотка (з 23,3% у 2006 році до 31,7% у 2007 році).

    У виборах брали участь жителі району, які віддали свої голоси за ту політичну силу, якій вірять. Чому ж тоді їх вибір став предметом конфлікту в освітянській галузі?

    Просто «наша» влада звикла, що всі державні службовці і бюджетники є її рабами, які повинні виконувати те, що їм владоможці наказують. Але останні забули, що навіть через три роки після Майдану у людей ще свіже переконання: вони здатні захистити свій вибір і мають на це право! І що вороття до системи рабства вже не буде.

    Здавалося б, а може, Попович і справді так погано працював, що заслужив на звільнення? Але будьмо об’єктивними: людина працювала на посаді двадцять літ і не мала жодного стягнення. Відвертий тиск на Івана Степановича та його дружину розпочався лише після того, як він вступив до БЮТу й однопартійці визнали його за лідера з-поміж себе.

    ***

    Мені вдалося цього четверга побувати на нараді директорів освітніх закладів Іршавщини, яку нібито ініціювала районна державна адміністрація, щоб пояснити освітянам свою позицію щодо звільнення Івана Степановича Поповича з посади завідуючого райво.

    На жаль, кажуть, через відрядження, не зміг бути присутнім на цьому зібранні голова Іршавської райдержадміністрації пан Хохлов.

    А його дуже хотіли побачити в приміщенні Будинку шкільної творчості практично всі керівники всіх шкіл району, яких там зібралося понад сто осіб.

    Якщо комусь здається, що люди прийшли на цю нараду, як на рядову робочу, то це помилка. Педагоги явно зібралися сюди, щоб обговорити надзвичайну, нечувану ситуацію, прийшли з конкретними претензіями до місцевих очільників і дуже хотіли вести мову з самим головою райдержадміністрації, який особисто ініціював звільнення І. С. Поповича з посади шляхом відповідного подання начальнику обласного управління освіти.

    Колеги Івана Степановича наводили різні аргументи на користь повернення його на посаду. Та, здається, в президії їх не бажали чути.

    Про хід зборів, настрої іршавських освітян, їхню принципову вимогу, аби влада нарешті перестала змішувати політичну діяльність з професійною і – навпаки, – у наступному номері нашої газети.

    Однак вже нині можу стверджувати, що такого начальницького нічим не прикритого цинізму, що межує з хамством, по відношенню до людей інтелігентних, освічених, мені не доводилося зуст-річати давно за увесь понад двадцятилітній стаж журналістської роботи.

    Однак з наради директорів в Іршаві вийшла з твердим переконанням, що іршавські педагоги не дозволять місцевим владцям чинити наругу над порядною людиною, колегою. Освітяни вирішили створити ініціативну групу, яка добиватиметься справедливості і поновлення Івана Степановича Поповича на посаді завідуючого Іршавським райво.

    Ірина АНДРІЙЧУК, "Трембіта"
    Закарпаття: Як на Іршавщині влада розмовляє з освітянами, або Чому звільнили з роботи члена партії "Батьківщина"?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Молодці освітяни Іршави ! Якщо терпіти всі витвори "наших", то себе не поважати. Іван Степанович ,порядна людина .

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ці "наші" козли вже задрали все Закарпаття, але і цього ім мало. Нещодавно наш вождь відхватив 350 гектарів лісу навколо санаторію Синяк. Потихоньку встановлюють барвисту диктатуру мукачівського розливу. А ви дальше мовчите. Ну щож мовчіть, так народжуються раби.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Молодець Андрійчучка! Покажи тим "нашистам", де починався Майдан – у Сваляві, а не в Мукачеві, до речі, і як він для них закінчиться – ганьбою! Рабів не буде! Раби – не ми!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Читаєш і диву даєшся: невже історія ЇХ нічого не навчила, неже ВСЕ повертається на круги своя ? Просто дикість і ніяких коментарів.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русинский проект "Развал бют" подходит к завершающему акту! Бют ожидает судьба Лазаренковской "Громады". Начало многообещающее..."Ты помнишь как все начиналось?" С какого то сарая. И захвата офиса русинской организации! Пришло время сказать "Прощай бют". А для других урок: "Русинам чужого не надо, а за свое порвут врага как тузик газету".
    http://karkompra.narod.ru/

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Що, ще осінній приступ шизофренії не минув? тобі, що, до лампочки, що русинів незаконно звільняють з роботи? Значить, ти – наступний!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не переживай БЮТ ! Скора все скінчиться, кожен із "наших" героїв отримає по заслузі. Тільки цікаво, чи носять вони із собою закордонний паспорт, щоб своєчасно шмигнути закордон.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    1.Шановна пані журналістко - запитайте пана Поповича І.С. чи не випадково за "протекцією" Степана Бобика він очолив Іршавський БЮТ?
    2.Запитайте пана Поповича І.С. та С.С.Бобика про те, що вони робили під час виборів Президента України з освітянами району?
    3.І взагалі кумендна це компанія: Бобик, Хохлов та Попович. Персонажі для байок!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Яке це має значення за протекцією кого , чи чого п.Попович очолив БЮТ, це справа БЮТу.Справа в іншому- сьогоднішня Закарпатська влада (всім відомо в кого вона находиться)розпочала моральний і юридичний терор працівників бюджетної сфери, які посміли не підтримати "наших "любих друзів на попередніх виборах.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Під час виборів Президента України "Трембіта", зокрема робила репортаж з Іршавщини, нас туди запрошував пан Бобик і дозволяв спілкуватися, з ким ми лишень мали бажання. Там тиску не було жодного, а ось повага до Степана Степановича у людей була однозначно. З повагою до Вас, Ірина АНДРІЙЧУК

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Іршавчани дуже толерантні люди, і з повагою ставляться не тільки до функціонерів, а і до простих людей, в тому числі і журналістів. Поясніть мені два факти, які наведені нижче :

    23.05.04 (14:44)ua-reporter.com

    Закарпаття. Депутати підтримують курс економічних перетворень уряду Віктора Януковича

    І політики, і вчені, й журналісти, і широка громадськість широко коментують реальні соціально-економічні зрушення, що відбуваються останнім часом у нашій державі. Це насамперед подальше зростання ВВП України - на 9,4 відсотка за минулий рік і на 10,8 відсотка за перший квартал нинішнього року. Окрім того, розв’язання урядом, очолюваним Віктором Януковичем, ряду гострих і задавнених соціальних проблем. Цей резонанс відчувається і в зверненнях, які надходять до суспільних інституцій. Зокрема, голова Іршавської районної ради Закарпатської області Степан Бобик зазначає, що час, відколи Віктор Янукович очолює уряд України, відзначений стабільним ростом економіки, поліпшенням соціального захисту населення, підвищенням розмірів пенсій, середньої зарплати пересічного українця, виваженою зовнішньою політикою та стабільною роботою коаліційного уряду та його глави. Це дає нам підстави вважати, що і на посаді Президента України він успішно працюватиме над розбудовою держави, зауважив Степан Бобик від імені депутатів Іршавської районної ради.

    17.09.2007 uzhgorod.net.ua
    В Іршаві відбулися збори районного активу депутатів районної та міської рад від партії "Відродження", які провів голова фракції "Відродження" Іршавської районної ради Степан Бобик.

    Іршавчани голосують

    за БЮТ…

    В результаті одноголосно було прийнято рішення про підтримку на виборах саме блоку Юлії Тимошенко.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Погляди в людей змінюються з плином часу. Крім того, людям властиво і помилятися. Гадаю, що Степан Бобик сам добре знає про свої помилки і як людина розумна на них вчиться. Але ж мова в матеріалі не про Бобика. Так що залишмо людину в спокої. Краще почитайте звіт про ті збори освітян, про які йдеться в статті (звіт також розміщений на цьому сайті). Те, про що там говорили, – говорить саме за себе. З повагою, Ірина Андрійчук

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Безперечно, Ви праві. Але на мою думку треба події розглядати не виокремлено, а в послідовному та органічному контексті минулого та сьогодення.
    Дякую за пораду ознайомитися з статею, і свій коментар там я додав. Але в продовженя: до цього часу інтелігенця в мене асоціюється з передовими поглядами стосовно суспільного життя. І хочу Вам засвідчити, що не вважаю Поповича І.С. провідником інтелігенції Іршавщини, і навряд чи хтось з талановитих педагогів буде його відстоювати. Розумію, що це викличе Ваше обурення, але це моя приватна думка.
    Ваші апеляції стосовно поведінки ДобромільськогоП.П. в деяких моментах можливі справедливі, але це якраз і є наслідок роботи таких як Попович І.С.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    13.04.2005 | 09:37 Портал ОБОЗ.ua UA-Портал
    Закарпатских эсдеков «сдают» собственные Бобики

    Одного из лидеров СДПУ(о) в области пригласили для разговора в УБОП.

    У эсдеков Закарпатья появился новый повод заявить о политических репрессиях. Сразу после того, как на состоявшемся недавно партийном собрании Иршавской организации СДПУ(о) новым секретарем райкома партии была избрана Мирослава Кула, ее пригласили для разговора в районное управление по борьбе с организованной преступностью.

    В своё время г-жа Мирослава (член политсовета СДПУ(о)) была назначена губернатором Ризаком на должность зама главы Иршавской РГА с соответствующим заданием: присматривать за подковёрной борьбой главы РГА, эсдека Ивана Клима, с главой райсовета, эсдеком Степаном Бобиком. Посему неудивительно, что в нынешней организации репрессий эсдеки обвинили не столько «оранжевых», сколько бывшего однопартийца Бобика, которого партийцы вычистили из рядов «объединённых» на прошедшей в конце марта партконференции. Он-де в отместку и «заказал» убоповцам г-жу Кулу и вообще – сговорившись с победителями, придумал план развалить самую многочисленную в области организацию эсдеков.

    Во времена эсдековского правления на Иршавщине (политической родине Медведчука) было создано образцовое отделение СДПУ(о) - с навороченным офисом и щедрым финансированием. А также, как утверждали тогдашние оппозиционеры, с тотальным контролем за инакомыслящими посредством стукачей, внедрённых в бюджетную сферу района. Даже сейчас в Иршавском районе с населением в 100.000 человек насчитывается около 7 тысяч членов СДПУ(о). Что не слишком сказалось на эффективности работы партии. В решающем туре президентских выборов Ющенко набрал 33.000 голосов против 13.000 поддерживаемого эсдеками Януковича. По оценкам областных не-эсдековских СМИ, избирательная кампания последнего съела на Иршавщине от 1 до 2 миллионов гривен. Может, отсюда и интерес убоповцев к ключевым персонам эсдеков?

    http://www.obkom.net.ua

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    П.Андр!йчук.Якби я не знав добре героя Вашо! стат! то,можливо пов!рив би Вам.А тому вважаю Вашу думку помилковою.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Що далі буде ? Як БЮТ буде захищати свого партійця? Зважте на те, що результативний (чи навпаки) захист Поповича, буде засвідчувати наскільки БЮТ впливловий на Закарпатті.Думаю, що це справа честі БЮТу! Своїх ранених на полі боя не залишають .

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Попович такий бютівець, як Юля Володимирівна льотчик! Запитайте його як він реагував на шкільні роботи в пос-виборчий період присвячені Тимошенко. Попович переграв сам себе - він переплутав свої професійні обовязки з політичною діяльністю. Ось тільки заголовок чого вартий: "освітяни - бютівця". Краще "освітяни-януковця".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В любому випадку БЮТ має юридично, або політично реагувати...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ...БЮТ, а не Андрійчук.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дякую за коментарі і за інформацію, яка мені, може, й невідома. Останньому дописувачу – Андрійчук має право реагувати так, як вважає за потрібне. Ви ж також реагуєте...