ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Книга П. Пасічного "І.Різак. Останній (?) український дисидент" таки побачить світ. У Києві

    28 апреля 2024 воскресенье
    104 переглядів

    Завтра, 10 грудня, світова громадськість відзначає Міжнародний день прав людини. Дуже символічно, що саме напередодні цієї дати в одному з київських видавництв таки вийшов сигнальний екземпляр документально-публіцистичної книги відомого закарпатського журналіста Павла Пасічного "Іван Різак. Останній (?) український дисидент".

    Іван РІЗАК.
    Іван РІЗАК.

    Незважаючи на непросту фінансову ситуацію авторів і видавців книги, перепони, які робилися з боку силових структур Закарпаття, незважаючи на відмови заляканих закарпатських видавців друкувати книгу, її поява на світ таки не забарилися. Вона стала можливою насамперед завдяки мужності і щирій фінансовій і моральній підтримці багатьох людей, бізнесменів –інтелектуалів, для яких захист прав людини не є порожнім звуком.

    Як стало відомо, Іван Різак сигнальний номер книги надіслав Уповноваженій з прав людини Верховної Ради України Ніні Карпачовій, подякувавши їй за всебічну підтримку.

    Екс-губернатор запропонував Ніні Іванівні ще раз познайомитися з матеріалами книги, яка детально показує весь шлях і технологію злочинних дій перевертнів у погонах, які фабрикували так звану "кримінальну справу" проти Івана Різака.

    Книга "Іван Різак. Останній (?) український дисидент" не лише документально розкриває сутність політичної розправи над екс-губернатором Закарпаття, мотиви політичних замовників і виконавців в погонах, але й висвітлює повну картину судового і кримінально-процесуального фарсу над невинною людиною, на захист прав якої стали не так політики, як прості земляки, правозахисники і громадськість.

    Незабаром весь тираж книги зявиться на полицях київських книгарень і читачі матимуть змогу особисто переконатись, що трьохрічне переслідування Івана Різака не мало жодних юридичних підстав, а базувалося виключно на політичному грунті.

    Автор і упорядник книги щиро вдячний усім, хто відгукнувся на пропозицію видати цю книгу і надав посильну фінансову і моральну підтримку. Презентація книги уже найближчим часом відбудеться і на Закарпатті.

    Орест ЯЦЕНЮК, ГЛАС НАРОДА з посиланням на "СВІТОГЛЯД"
    Іван РІзак: "Це — чистої води політична розправа"
    Керівник закарпатської "Батьківщини" Андрій Сербайло вважає, що екс-"губернатор" Закарпаття Різак став "заложником", а суд був упередженим
    Свобода слова на Закарпатті – під контролем спецслужб?
    Справа Різака: справедливий вирок чи політичне замовлення?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    павло пасічний - відомий журналіст? щось я такого не знаю, де він живе, працює, це якесь псевдо.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    http://www.ua-reporter.com/glas/406/

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Що за туфта! Як може бути Різак десидентом, якщо свого часу в його руках була сконцентрована небувала влада!!! Що за міф про те, що "книжка виходила у важких фінансових умовах"? Що, у Медвидчука вже гроші скінчилися, чи Різак голодує!? Що за пасічний і чому до цих пір на волі!? вину Різака доведено судом!!!!! Не видіться на цю жидівську провокацію. А діяльності СДПУ(о) оцінку дасть історія. Різак політична проститутка, підстилка Кучми, Медведчука, а не диседент! Ганьба покидькам!!! Дорога вам на смітник історії вже вислана помаранчевими трояндами. Не рипайтесь!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Іван Різак: « Я з нетерпінням чекаю повернення Віктора Медведчука у велику політику»
    http://www.svitohlyad.info/politika973.htm
    Коментуючи кореспонденту «Світогляду» вчорашнє висловлювання Ігоря Шурми на прес-конференції про висунення кандидата від СДПУ (О) на президентських виборах ( при цьому Шурма заперечив можливість брати участь у виборах екс-голови СДПУ (О) Віктора Медведчука) екс-губернатор Закарпаття Іван Різак сказав:

    « Я повністю згоден з Ігорем Михайловичем Шурмою в тому, що від СДПУ(О) має бути висунутий кандидат в президенти.

    Але моя думка щодо кандидатури цілком протилежна: ним обов’язково має стати Віктор Медведчук.

    Одразу зауважу, що це моя приватна думка, оскільки не представляю ніяких керівних органів СДПУ(О).

    Переконаний , що саме Віктор Володимирович здатний відмобілізувати партію та її симпатиків а також реалізувати ідею об’єднання лівоцентристського руху. Вже зараз зрозуміло, що крім нього це зробити нікому. Бо серйозні політики сприймають у переговорному процесі тільки його.

    І ? зрозуміло, чому: Віктор Медведчук є прагматичним політиком, здатним не просто мріяти, а, сконцентрувавши навколо себе однодумців, реалізувати шлях до цієї мрії.

    А вона у всіх одна: побудова сильної України.

    Як у внутрішньому так і зовнішньому середовищі Медведчук має серйозний авторитет, завойований власним інтелектом і наявністю позиції, яку поважають і на сході, і на заході.

    Віктор Володимирович без великого галасу може на власних зв’язках відновити нормальні ділові і людські стосунки з Росією. А це надзвичайно важливо. Думаю, що в цьому плані протверезіння прийшло у всіх.

    Мало того, нагадаю, що я керував областю в той час, коли наші сусіди зі Східної Європи вступали до Євросоюзу.

    Керівники сусідніх регіонів цих країн вже тоді розуміли, що потрібно розвивати співпрацю з Росією. Вони були більшими прагматиками, як наші «європейці»-романтики.

    Я чітко розумію, що Україна – європейська держава. Але вона потребує, особливо в економічному плані, чітких дій у співпраці з Європою, а не пустих гасел, які вже сьогодні звучать по-дитячому.

    На підтвердження своїх слів щодо необхідності покращення зв’язків із Росією можу пригадати свої приватні бесіди з нинішнім Прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо у 2000 році. Ми з ним зустрічалися у приміщенні обкому СДПУ(О) в Ужгороді. Тоді він був майже нікому не відомим депутатом парламенту Словаччини, який тоді тільки починав створювати потужну нині партію СМЕР. Я був секретарем обкому СДПУ(О), до того ж, звільненим з посади першого заступника губернатора під час відомої департизації.

    Вже тоді мене приємно вразило, як молодий політик тверезо аналізує місце своєї країни в Євросоюзі і співпрацю з Росією.

    Тому я твердо переконаний, що такий тверезий підхід, як у внутрішній, так і зовнішній політиці України здатен забезпечити Віктор Медведчук.

    Разом з Віктором Володимировичем ми пройшли сотні населених пунктів, де провели тисячу зустрічей з людьми за п’ять років. На відміну від багатьох київських політологів я знаю і бачив, з якою повагою ставляться до нього люди, як він володіє аудиторією, як вміє організувати великі і малі але конкретні справи.

    Тому я з нетерпінням чекаю повернення Медведчука у політику і його успішний старт в президентській гонці.

    Зовсім смішними видаються слова Шурми, що Медведчук не буде балотуватися, бо займається сім’єю і бізнесом.

    І слава Богу, що Віктор Володимирович займається сім’єю, яку він любить!

    Щодо бізнесу…

    Якраз хочу підкреслити, що це один з не багатьох українських політиків, які успішно працювали в бізнесі і, перейшовши на державну роботу, зуміли стати успішними державними менеджерами.

    Це зараз «чорт ногу зламає» де влада, де бізнес.

    Кілька років тому при всьому критичному сприйнятті порядку було більше. Я вже не кажу, що декому вдається працювати заступником мера на сході, а бізнесом займатися в крайніх точках заходу країни…

    І – насамкінець – про наболіле.

    Я і зараз переконаний, що якби у 2004 році ми висунули В

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Іван Різак: « Я з нетерпінням чекаю повернення Віктора Медведчука у велику політику» http://www.svitohlyad.info/politika973.htm

    І – насамкінець – про наболіле.

    Я і зараз переконаний, що якби у 2004 році ми висунули Віктора Медведчука кандидатом у президенти України, то об’єднані соціал-демократи та їх симпатики не пройшли б того пекельного шляху, який ми незаслужено проходимо зараз: опоненти фізично і психологічно нас знищують, а колишні соратники, яких ми всім серцем підтримали, роблять вигляд, що цього не бачили.

    Моє рідне Закарпаття, яке я представляю, стало посміховиськом на весь світ. Порядні і чесні управлінці до цих пір «на вулиці» без роботи за свої політичні переконання, а представники злочинних угруповань прорвалися на вищі щабелі влади.

    Навіть у плані кадрової політики Медведчук має сильні переваги. Допустивши кадрову помилку він на партійній конференції перед всіма вибачився і пообіцяв її виправити, що і зробив. Інші на таке не здатні.

    Ще раз про деяких соратників, які «своїх не здають». У них це справді виходить непогано. Але в основному там, на жаль, де є спільні бізнесові інтереси. Їх ( ці інтереси) вони не проміняють ні на «чужих», ні на «своїх».

    Керівництву СДПУ(О) бажаю вже не паперову доктрину, а конкретний план дій.. Бо вибори для них прийдуть несподівано, як для комунальників зима…

    Інакше доведеться змиритися з думкою, що в цій країні дійсно лише окремі жінки не бояться втратити бізнес, не бояться переслідувань, не бояться відстоювати свою позицію і перемагати на виборах.

    Я – за Медведчука!»

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А кто такой Пасичный? Впервые слышу!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Справа Різака: справедливий вирок чи політичне замовлення
    №44 (388) 2 - 8 ноября 2007 г.
    Автор: Павло ПАСІЧНИЙ
    http://www.news2000.org.ua/print?a=%2Fpaper%2F39224

    2. Справа Різака: справедливий вирок чи політичне замовлення
    №45 (389) 9 - 15 ноября 2007 г.
    Продовжуємо аналіз і перелік доказів, ...
    Автор: Павло ПАСІЧНИЙ
    http://www.news2000.org.ua/print?a=%2Fpaper%2F40818

    3. Справа Різака: справедливий вирок чи політичне замовлення?
    №47 (391) 23 - 29 ноября 2007 г.
    Продовження Початок див. ...
    Автор: Павло ПАСІЧНИЙ

    http://www.news2000.org.ua/print?a=%2Fpaper%2F41851

    4. «Це — чистої води політична розправа»
    №49 (393) 7 - 13 декабря 2007 г.
    Це — сповнене смутку, але ...
    Автор: Павло ПАСІЧНИЙ
    http://www.news2000.org.ua/e/43841

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сдепеушному ренесансу не бути ніколи! Різак винен перед Закарпатцями - це доведений факт. В той же час, необхідно відмітити його незаурядні організаційні якості, які можуть і повинні бути використані на благо України. Він, безумовно, талановита людина. Але в сдпеушному кориті далеко не попливе. Особисто, дуже хотів би з ним зустрітися, він цікава людина. Але Різак повинен публічно відріктися від партійного клану, який втягнув його в політичну авантюру.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Chytaite http://www.svitohlyad.info ta http://www.svitohlyad.info/dysydent.htm;
    http://www.svitohlyad.info/I.htm;
    http://www.svitohlyad.info/II.htm;
    http://www.svitohlyad.info/III.htm;
    http://www.svitohlyad.info/IV.htm;
    http://www.svitohlyad.info/5.htm;
    http://www.svitohlyad.info/6.htm;
    http://www.svitohlyad.info/7.htm;
    http://www.svitohlyad.info/8.htm;
    http://www.svitohlyad.info/9.htm

    i zadavaite pytannya
    [email protected]

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У зв"язку з цими подіями він може просити політичний притулок в краінах де демократія розвинута і нема таких як Різак та Балога.За погляди не мстять!.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пам’ятаємо: ректор УжНУ проф.В.Сливка – остання жертва "останнього дисидента".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Згодні - вбивці проф. Сливки будуть покарані. Чекайте на другий том про політрепресії в Закарпатті.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    думаю, пасічному(псевдонім, канєшна) самому не по собі, що різаки (іван і василь) вплутали його у цю справу. а фінансових проблем вони ніяких не мають. дав би бог усім нам такі фінансові проблеми, як має різак іван. книга - повна фігня. написана, до речі, не пасічним, а самим іваном. тот любить писати...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Книга - повна фігня??? Можливо. Але чомусь спецслужби залякали всі видавництва в Закарпатті і пробують , навіть, у Києві.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    До речі, не пасічним, а самим іваном. тот любить писати...??? Навіть журналіст-початківець може співставити стилі написання текстів різними людьми. Для цього , навіть, великого інтелекту не потрібно.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    журналіст ти наш досвідчений!Прочитай книгу! там багато різних документів зібрано, написаних і підписаних різними людьми.Різаки тримайтеся! Бачите яку лють визвала правда про беспредєл балогану

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    за Сливку Бенца і Балоги ще будуть сидіти

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не впевнений, що Бенца і Балога безпосередньо причетні до вбивства проф. Сливки. Але вони намагалися прикрити справжніх вбивць і співучасників (офіцерів спецслужб і ближніх родичів). Тому будуть за це відповідати згідно чинного законодавства. А "сидіти" вони (Бенца і Балоги) і так мають за що.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Витяг з виступу адвоката "... необхідно було з’ясувати в який спосіб потрапили сліди крові на одяг; є ці сліди елементарними чи складними; чому знайдені речі – майка, футболка, штани від піжами, не маючи порізів, мають численні плями крові, зокрема піжамні штани і футболка - з усіх боків, як спереду, так і ззаду ( т.5 а.с.35 – висновок експерта-імунолога); як довго потерпілий міг пересуватись у пораненому стані, де саме він пересувався, де його мобільний телефон, коли він скористався ним востаннє і тому подібних питань можна навести безліч. Можливість отримання відповідей на ці та багато інших питань безнадійно втрачена завдяки зусиллям слідчого – 28 серпня 2005 року він винесе постанову, якою, до судового розгляду справу поверне дружині Сливки В.Ю. вилучені з місця події майку, футболку, піжамні штани, як речі, що не мають значення для справи. В такий же спосіб слідчий розпорядиться ще з двома речовими доказами – ножами, вилученими з місця події. Не зважаючи на наявну на цих ножах кров, слідчий не призначить навіть імунологічну експертизу. На його думку, ножі теж не мають значення для справи, адже на них немає слідів капілярних ліній. Слідчого демонстративно або, може, злочинно, зовсім не цікавить, як могло статися, що людина, яка спричинила собі стільки ножових поранень, що їх не можна порахувати; за висновками експертів, не виключно – користувалась всіма трьом ножами, спричиняючи собі тілесні ушкодження, примудрилася не лишити жодного сліду від жодного пальця на жодному з ножів.

    Чим же займається слідчий по справі?
    Читайте : http://svitohlyad.info/6.htm

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Розповідає Олег Іщенко, один з тих, хто першим починав приватний бізнес В Мукачеві, добре знав і братів Балог, і їхнього кузена Петьовку, і покійного Гєшу-Токаря. Нині Віктор Іванович і "компанія" привселюдно і гучно називає свого колишнього товариша по бізнесу "бандитом". Що ж, послухаємо і подивимося, хто ж в дійсності заслуговує на цей "титул"?

    * * * * * * * * *

    ВОНИ УЖЕ ХОДИЛИ ПО ТРУПАХ!..

    http://www.maidan.org.ua/

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Іван Різак бореться з балоганом, а в той час люди Шуфрича пограбували офіс СДПУ(О) в Ужгороді з метою приниження Медведчука і Різака

    Саме до такого висновку ми прийшли, провівши невеличке журналістське розслідування. Нагадаємо, що напередодні виборів в Ужгороді з офісу СДПУ(О) були вивезені всі меблі, оргтехніка і навіть особисті речі секретаря обкому Івана Різака. Зважаючи на те, що правоохоронні органи не провели ніяких слідчих дій(а ми їх до цього закликали), ми вирішили цю резонасну подію не залишити поза увагою. Нам вдалося з’ясувати, що приміщення офісу належить ужгородській громаді і всі ці роки перебувало в аренді. Представляєте: Різак не пішов на те , щоб викупити привабливе приміщення в самісінькому центрі міста, а обмежився арендою. До речі, з 1998 року по 2004 рік ніяких боргів за аренду не було.

    Один з заступників секретаря повідомив нас, що ціна офісних меблів- приблизно п’ять тисяч доларів, а офісної техніки – приблизно п’ятнадцять тисяч. В ремонт офісу вклалося десятки тисяч доларів. Нагадаємо також, що в цьому приміщенні знаходилося кілька редакцій газет, які припинили своє існування після кількох обшуків в 2005 році та безкінечних перевірок податковою адміністрацією. Крім того, одну з кімнат субарендував з 1998 року(тоді ще секретарем обкому був Устич Сергій Іванович) Фонд підтримки науки. До речі, майно цієї організації зникло теж в невідомому напрямку.

    Насильне виселення офісу партії ми виключили з двох причин. Перша – договір аренди закінчувався не раніше 2012 року. Друга – нагадаємо, що міським головою в Ужгороді є Сергій Ратушняк. Відносини з ним у Різака у різний час були різними, проте в нас є підстави вважати , що таких кроків мер не здійснив би…

    Добровільно розірвав договір аренди в.о. секретаря обкому СДПУ(О) Дорошенко, що є помічником Шуфрича і президентом ФК "Закарпаття". За його ж командою все майно вивезено невідомо куди, в тому числі громадської організації і редакцій. Зважаючи на те, що приміщення обкому одразу ж захопила фірма, наближена до в.о. міністра МНС Шуфрича, стає зрозуміло, що Дорошенко не робив вищеназваних дій без вказівок свого шефа. Не було реакції і з боку київського керівництва партії. Таким чином, все стало зрозумілим. В бухгалтерїї обкому нас запевнили, що Шуфрич ніколи ні копійки не виділяв для покращення матеріально-технічної бази обкому. Тобто маємо справу з справжнісіньким рейдерством. Грошей багато в нашого земляка - політика, а моралі ніякої.

    А тепер згадаймо, з якою злістю топтали на очах у перехожих працівники шуфричівських фірм вивіску з надписом СДПУ(О). Стають зрозумілими слова нинішнього нардепа-регіонала: " Я вже виріс і нічого не боргую Медведчуку і Суркісу". А завдяки кому "виріс"? Чим ти тоді відрізняєшся від перевертнів з "балогану"?

    Може на це питання відповість хтось із сьогоднішніх соратників пана Шуфрича? Бо для себе ми на це питання вже відповіли.

    Юрій Русин
    http://svitohlyad.info/politika946.htm

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Csomu u Rizaka taka slezyka,nepreemna zovnisniszty na foto? Vin i v dijsnosti na obleccsa takej neprejemnej?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Tse odyn z politekhnolohichnykh pryiomim. Ale spravedlyvist' - peremozhe.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Do rechi, tse samii prymityvnii, ale dosyt' efektyvnii pryiom.