ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Іван Гашпарович, Президент Словаччини: Люди, потрапляючи на територію Євросоюзу, мають враховувати існуючі там правила

    16 июня 2024 воскресенье
    33 переглядів

    14 ссічня в Ужгороді Президенти України та Словаччини Віктор Ющенко й Іван Гашпарович заявили, що угоду про малий прикордонний рух буде підписано після проходження внутрішніх процедур у кожній країні.

    «Ми знайшли повне взаєморозуміння в підписанні угоди про малий прикордонний рух... Угода про малий прикордонний рух відпрацьована і проходить внутрішні процедури у словацької та української сторін», — сказав президент України на спільній із президентом Словаччині прес-конференції вчора в Ужгороді.

    В.Ющенко також зазначив, що для забезпечення сучасного транспортного руху і руху людей через кордон потрібна нова політика в організації роботи пропускних пунктів на кордоні. Він нагадав, що в ужгородському напрямку за рік кордон перетинають 2,5 млн. громадян і 750 тис. тонн вантажів. Глава української держави також зауважив, що для України дуже актуальним є питання проведення спільного з представниками Словаччини митного контролю.

    У свою чергу І.Гашпарович зазначив, що угоді про малий прикордонний рух Словаччина приділяє «дуже велику увагу». «Ми в майбутньому бачимо не лише реалізацію цієї угоди, але й можливість певного спрощення при перетині кордону громадянами двох країн», — сказав І. Гашпарович. Водночас він зауважив, що, переходячи україно-словацький кордон, люди потрапляють на територію Євросоюзу, й тому потрібно враховувати існуючі правила Євросоюзу.

    «Ми маємо прислухатися і поважати погляди Євросоюзу з точки зору захисту його кордонів», — підкреслив президент Словаччини.
    Голова Держмитслужби презентував президентам України і Словаччини новозбудований вантажний термінал "Ужгород"
    Президенти України і Словаччини Віктор Ющенко та Іван Гашпарович зустрілися в Ужгороді
    За два дні Старого Нового року на Закарпатті побувають три Президенти (ФОТОРЕПОРТАЖ)
    Малий прикордонний рух — панацея для закарпатців?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору