ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський фермер відкрив стрілянину по закоханій парі!

    08 мая 2024 среда
    44 переглядів

    Диву даєшся, які випадки і пригоди трапляються у житті. Іноді все закінчується дуже сумно й трагічно. Тим не менше, люди часом, як мовиться, самі шукають проблеми на свою голову. Подібне трапилося нещодавно й на закарпатській Тячівщині......Святкового суботнього вечора 25-річний житель с. Тячівка Микола на своєму мікроавтобусі завітав у смт Тересву. Тут зустрівся з 18-річною приятелькою Аліною. Потусувавшись у розважальному закладі, хлопець запропонував відпочити від шумної компанії. Отож вирішили покататися. "Мікрик" уже через кілька хвилин дістався Н.Апші. Та Микола, мабуть, вирішив похизуватися можливостями авта, і на зворотньому шляху поїхав польовою дорогою, яка пролягала між бадиллям кукурудзи. Зволожений грунт виявився неабиякою перепоною й для "Мерседеса", колеса пробуксовували. Водій спробував повернутися на асфальт, та двигун перегрівся, навіть вода у радіаторі закипіла. Довелося глушити машину й чекати, коли температура спаде до нормального рівня. Раптом почувся удар страшенної сили у двері автомобіля невідомим предметом, від чого навіть потріскалося скло. У темряві Микола побачив якусь постать. Не гаючи часу, ввімкнув двигун й рвонув з місця. Однак розмоклою колією не так легко було "вискочити" на автотрасу. У цей час позаду пролунав постріл – на задніх дверях автомобіля дзенькнуло скло. Потім стрельнули ще раз, та автівка вже вибралася на асфальт, і ошелешений її власник зупинився тільки в Тересві. Вийшовши з салону, побачив, що задні дверцята схожі на сито. Згодом нарахував тут 21 пробоїну. Микола зателефонував у міліцію і розповів про свою пригоду. Застосування зброї – тяжкий злочин, тож на місце події негайно виїхала не тільки слідчо-оперативна група міліції, але й перший заступник начальника Тячівського райвідділу УМВС Василь Банк, в.о. начальника сектору карного розшуку Віталій Негря, його заступник Юрій Чепка, працівники цього підрозділу Михайло Плиска та його тезко Руснак. Опитавши потерпілого, оперативники разом з ним подалися на околицю Грушева, де сталася загадкова стрілянина, що ледь не закінчилася трагічно. Тут було виявлено гільзу гладкоствольної рушниці. Досвідчений Віталій Негря одразу визначив, що стріляли з рушниці 16-го калібру. Та подібної зброї у жителів навколишніх сіл чимало. Тож встановити особу, яка розгулювала того вечора полем зі "стволом", було досить складно. До розплутування цієї справи підключилися й працівники Солотвинського відділення міліції на чолі з начальником Юрієм Йовді.

    Можливо, пошуки й затягнулися б, та стражі порядку зауважили, що за кілька сотень метрів від місця НП знаходиться тваринницьке приміщення, яке належить досить відомому фермеру з Н.Апші. Навідалися туди. Працівник, який доглядає тут поросят, серед іншого повідомив, що звечора сюди навідувався і сам господар, 48-річний Данило. Він неодноразово вже мав конфлікти з законом. Під час огляду свиноферми оперативники вилучили гільзу, ідентичну тій, що була знайдена у полі. Отже, хоч якась зачіпка в руках міліціонерів вже була, тому вирішили навідатися й на обійстя Данила. Господаря застали вдома. Спершу поводився зухвало, та коли й тут виявили сім гільз та три заряджені патрони 16-го калібру, дещо знітився. Переконливого алібі, де перебував того вечора, представити так і не зумів. Довелося поїхати в приміщення райвідділу...

    Тепер цією справою займається слідчий Тячівського райвідділу Іван Ференцик. До слова, відомий вирощуванням худоби фермер конфліктував із законом не тільки на Тячівщині, але й на сусідній Рахівщині. Порушено кримінальну справу за замах на вбивство. Міліціонери з’ясовують мотиви стрільби і місцезнаходження злощасної зброї.



    Михайло ПИСКАЧ, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору