ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородським підприємцям донараховано близько 127 тисяч гривень податку на прибуток

    20 июня 2024 четверг
    23 переглядів

    З метою дотримання чинного податкового законодавства ДПІ в м.Ужгороді систематично проводить планові та позапланові перевірки суб’єктів підприємницької діяльності. Так, нещодавно працівниками податкової інспекції під час перевірки однієї з комерційних організацій були виявлені значні порушення податкового законодавства, в результаті чого в бюджет недопоступили значні суми коштів. Під час проведення перевірки встановлено ряд розбіжностей з даними поданих декларацій за період, що перевірявся, та представленими бухгалтерськими документами підприємства. Перевіркою виявлено, що бухгалтерський облік підприємства не є достовірним та систематичним.



    Зокрема, було встановлено такі порушення Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств”: занижено валовий дохід за І квартал 2007 р. у частині неповного включення відвантаженої продукції власного виробництва, невірно проведено розрахунок приросту (убутку) балансової вартості запасів за березень 2007 року, не включено до валових доходів вартість безоплатно отриманого обладнання та його запчастин, безпідставно віднесено на валові витрати вартість робіт з ремонту орендованого виробничого приміщення (а саме – витрати, понесені в зв’язку з ремонтом електричних двигунів (обладнання), а також завищено амортизаційні відрахування.



    Враховуючи ці порушення, документальною перевіркою донараховано податок на прибуток на загальну суму 92172,50 грн. та застосовано фінансових санкцій у сумі 34750 грн.



    Також перевіряючими виявлені порушення Закону України „Про податок на додану вартість”. На підставі наданих для перевірки первинних документів зменшено залишок від’ємного значення з податку на додану вартість, який включався до складу податкового кредиту, на загальну суму 80815 грн. Варто відзначити, що всі донараховані суми є узгодженими і стягнуті в державну казну.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору