ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Житло для потерпілих на Івано-Франківщині обіцяють звести до 1 грудня

    27 квітня 2024 субота
    96 переглядів

    Усім хто втратив внаслідок липневої стихії свій будинок та виявив бажання, щоб нову оселю йому збудувала держава, житло зведуть уже до 1 грудня – таку обіцянку вчора перебуваючи в Тлумацькому районі підтвердив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук.Школи дитячі садки та сільські ФАПи – об'єкти які в першу чергу перебуваючи в районі відвідує голова облдержадміністрації. Микола Палійчук акцентує увагу місцевої влади, що новий навчальний рік повинен розпочатись в області без затримок. Окрім огляду об'єктів соціальної інфраструктури чимало часу керівник області приділяє спілкуванню з місцевими мешканцями – практично на кожній зустрічі доводиться пояснювати, що виплати які зараз відбуваються це лише аванс. Зараз проводиться уточнення людських втрат і згодом будуть проведені доплати. В селах які найбільше постраждали від стихії авансові виплати люди одразу ж використовують на будматеріали.

    Голова Тлумацької райдержадміністрації Василь Сенів переконаний, що якщо сконцентрувати усі сили, що є наявні як в районі, так і в області, то уже до початку опалювального сезону цілком реально повернути район до звичного життя. Зараз же усі зусилля спрямовують на відбудову житла тим, хто його втратив.

    Микола Палійчук у вівторок подав уряду свої пропозиції, які могли б пришвидшити відновлювальні роботи, як каже голова облдержадміністрації це було викликано тим, що ряд постанов містили моменти, які не були враховані урядом: " Я зібрав всі зауваження і подав їх першому віце-премєру Олександур Турчинову, який погодився з моїми зауваженнями. Це просто значно полегшить нам роботу. Сьогодні я відповідаю за те, щоб до 1 грудня люди жили у власному будинку" -резюмував Микола Палійчук. Пропозиції, зокрема, передбачають, що обласна влада сама буде погоджувати з людьми місце будівництва та проект за яким зводитимуть будинок. Працює голова облдержадміністрації і над тим, щоб залучати для будівництва житла постраждалим від стихії і спонсорські кошти, оскільки передбачених урядом коштів з розрахунку 2000 грн за метр квадратний буде недостатньо.

    Правда.if.ua

    UA-reporter.com
    Солдаты из Закарпатья помогают жителям подтопленного Прикарпатья
    Закарпатская область. Водная стихия охватила Ужгород ВИДЕО,ФОТОРЕПОРТАЖ
    Дорожники с Киева круглосуточно работают на Прикарпатье

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору