ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Австрійці привезли закарпатським дітям 20 тисяч різдвяних подарунків

    26 апреля 2024 пятница
    22 переглядів

    17-21 грудня, напередодні Дня святого Миколая, австрійська благодійна організація – товариство „Один світ – верхньоавстрійська допомога землякам” з міста Лінц – проводить на Закарпатті благодійну різдвяну акцію. Це вже четверта така акція названої організації під гаслом „Подарунки із взуттєвої коробки”.

    40-тонний гуманітарний вантаж на Закарпаття доправили на 50 мікроавтобусах. 20 тисяч подарунків зібрали австрійські діти. В подарункових наборах – солодощі, шкільне приладдя та іграшки. На Миколая австрійські волонтери роздадуть пакуночки дітям у селах Тячівського району (всього у 34 школах), зокрема у Тересві та Усть-Чорній. У цих двох селах проживає кількасот нащадків родин, які понад 200 років тому переселились в Карпатський край з Верхньої Австрії. Отримає подарунки і римсько-католицька громада с. Барбово Мукачівського району.

    Керівник благодійної організації – депутат парламенту землі Верхня Австрія Отто Гумпінгер, який особисто зараз супроводжує гуманітарний вантаж. У складі делегації і президент верхньоавстрійського парламенту пані Ангела Отнер, мер міста Санкт-Освальд, директори шкіл з Верхньої Австрії, а також 120 волонтерів-австрійців. Доправляти в Закарпаття гуманітарний вантаж допомагав Посол України в Австрії Володимир Єльченко. Він теж приїхав у наш край, і цієї неділі разом з австрійськими благодійниками взяв участь у прес-конференції для закарпатських ЗМІ.
    Новорічний подарунок закарпатців мешканцям Чорнобильської зони
    Ющенко наказав святкувати Новий Рік

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору