ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Базарний "бєзпрєдєл" в Ужгороді, або Куди ж дивиться керівництво Закарпатської області?

    26 июня 2024 среда
    65 переглядів

    "UA-Reporter.com" уже повідомляв про те, що в обласному центрі Закарпаття м.Ужгород з наказу мера Сергія Ратушняка почали розганяти розташований в центрі міста „Зелений” базар. І чиниться це наче б то згідно з рішенням Ужгородського міськвиконкому від 19 липня, згідно з яким з 8 серпня цього року в Ужгороді офіційно закриються 3 міські ринки — один комунальний - по вул.Фединця (так званий "Зелений" ринок) та 2 приватні - по вул.Бестужева та вул.Заньковецької."Базарники" Ужгорода налаштовані рішуче, адже для більшості з них базарна „точка” – єдина можливість виживати. Щоб завадити закриттю ринка, люди готові ночувати на робочих місцях, так як їхня зустріч із паном мером закінчилась нічим: відміняти свого розпорядження про закриття 3-х міських ринків Ратушняк відміняти не збирається.

    У зв’язку з "базарними" подіями в Ужгороді виникає цілком резоне запитання: а куди ж дивиться Закарпатська облдержадміністрація, її голова Олег Гаваші, його перший заступник Іван Балога, обласна організація "Нашої України", її фракція в Ужгородській міській раді? Де їхня участь у цій справі? Чи збираються вони зупинити цей "бєзпрєдєл"? А якщо так, то яким чином?

    У зв’язку з цим з’являється ще цілий ряд запитань до обласних керівників: зокрема, чому до цього часу немає реакції на земельний дерибан в Ужгороді, грубі порушення Регламенту роботи міської ради, Закону України про місцеве самоврядування?

    Що буде робити представник Президента на Закарпатті Олег Гаваші та його перший заступник Іван Балога у цих та інших напрямках? Адже що сьогодні бачать люди, зокрема жителі обласного центру: фракція "Нашої України" в Ужгородській міській раді лежить під Ратушняком — разом із із БЮТом, Партією регіонів та "Порою"! При цьому з боку ОДА — жодної реакції на ті негативні процеси, що мають місце в Ужгороді!

    Виходячи з усього цього складається враження, що цей тотальний особистий дерибан Ратушняком м.Ужгород санкціонований безпосередньо керівництвом облдержадміністрації... Очевидно, за якісь матеріальні дивіденди ОДА в обласному центрі?..

    Клуб професійних журналістів Закарпаття.
    В Ужгороді розганяють "Зелений базар" (Оновлено)
    Ужгород: Мер Ратушняк свого рішення позакривати міські ринки не змінив
    Під стінами Ужгородської міськради протестують приватні підприємці. Проти закриття 3-х міських ринків!
    "Ко газда в хижі?", або Старий-новий мер Ужгорода "Рата" демонструє нові управлінські чудасії

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ви тільки подивіться на площу між Україною і Смерічкою! Місту повертається його старе, притаманне тільки йому обличча. Ратушняк молодець! Будки геть із Ужгорода на смітник історії. Вони виконали свою роль перихідного періоду базарної економіки і мають канути в лєту.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Як на мене, нормальним людям цілком достатньо на Корятовича мати критий комунальний ринок. Той, який під дахом. Дійсно жахаюся, коли йду отим самим "Зеленим" (назва -- як блюзнірство) ринком під час негоди -- з усіх боків з будок ллється вода, товари спаскуджені тощо. І вулиця Фединця, котра була б у змозі розгрузити вулицю Корятовича, принаймні виконувати функції паркінгу -- закрита для проїзду, загороджена будками. Можна зрозуміти тих, хто там торгує, і тим заробляє. Але оті 200 людей не мають диктувати свою волю всім іншим ужгородцям, які хотіли б бачити центр міста ошатним. Знову ж таки -- основний, критий ринок ніхто не закриває, а придбати там можна усі харчі, що потрібно.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    як тепер на себе дивиться Клуб професійних журналістів Закарпаття.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Базари, як явище, свою роль відіграли. Що дала на Схід, що далі на Захід - всюди базари, як клас, вимирають. І це правильно. Ці розсадники бруду, антисанітарії та скопище бомжів принижують мешканців та гостей міста. Супермаркити поступово витісняють і витіснять цю ганьбу. Рата у свій час "прикрив" "Авангард" і тим самим звільнив його для реконструкції.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Правильно! Всі базари треба позакривати! А головне - закрити той, що на Краснодонців. І негайно! Чи зробить це Рата? Одна надія на нього! той, хто починав створювати базари в Ужгороді, повинен з ними і покінчити! Ні - базарам! А може до Юльки звернутися? вона ж зараз шукає всілякі гасла, щоб зібрати новий майдан! Ужгородське "Ні - базарам!" підійде для всієї України. Це гасло матиме навіть не двоякий, а троякий зміст! А Рата , все ж таки Козел!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Одне, що турбує- це люди, які заробляли собі на життя, таким методом.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ще "журналіст" забув, які пробки були в Ужгороді, коли ринок був на Авангарді, цікаво було б подивитися, щоб було б зараз при цьому потокові машин. Я тільки пам"ятаю при відвідуванні обласного цетру круг перед мостом з неможливістю його проїхати. Так само зараз - біля згадуваних маркетів. Всі ми хочемо чистоти , порядку, але коли за це платить хтось інший, а не ми. Саме тому так і живемо, саме тому у нашій державі можуть появитися "темники", саме тому у нас такі журналісти, бо на них є попит, і я радий, що у нас залишилися в державі лідери, які приймають такі рішення - сміливі. Ви подивіться, що сталося с обласним цетром за останні роки. Міняймо свій світогляд, міняймо свій підхід до життя.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Що не кажіть-а Рата молоець.Ці бомжатники давно треба було закрити.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    половина базарних точок - це ментовсько-прокурорський бізнес. Ви бачите лише продавців, але точки ментовські. А менти і мали б закрити ринок, але вони не будуть те робити. Базари на проїжджих частинах - це нагліше, аніж базари на тротуарах, це супернаглість, яку вчинив спочатку Сембер, а потім Погорєлов. Із ринками на Бєстужева і на Корятовича це саме той випадок. Рата прибрав ринок зі стадіону. Вичистить він місто і зараз, як би менти не скаженіли

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Привіт однобокому сайтові.
    Якщо чесно, то цьому клубові "професійних" журналістів, я б сказав тільки одне - на проблему треба дивитися з різних ракурсів. Ви знаєте, я людина у вашому місті нова, але перше, що кидається в очі з негативої точки зору - це ринки, маршрутні таксі(зі своїми зупинками на кожному кроці) і дороги. Якщо, відкинути третю загальнодержавну проблему, то перші дві з однієї сторони дуже зручні з першого погляду для людей, а з другої - ринок - це антисанітарія; неможливість проїхати, пройти спокійно; неможливість людям-сусідам спокійно жити. Я б хотів сказати, як відпочивав би той "журналіст", що написав статтю, якби перед його носом практично круглу добу відбувався закон ринку "товар"-гроші. Бачите, як я написав прицьому слово товар, на цю тему також можна багато говорити.