ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Недоторкана очільниця столичної ДФС Людмила Демченко

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Викривач Корупції

    Родина головного столичного фіскала Людмили Демченко замішана в корупційних схемах збагачення за рахунок київських платників податків. Сама Демченко ще запам’яталась скандалом підробленою довідкою учасника АТО

     

    На початку 2019 року в Україні стартувала реформа Державної фіскальної служби. Суть реформи полягала в розділенні її на два окремі органи центральної виконавчої влади на Державну податкову службу на Державну митну службу.

    Вже понад п’ять років Людмила Демченко обіймає посаду начальника Головного управління ДФС у місті Києві. Незважаючи на 10 річну заборону їй займати посади державної служби згідно закону "Про очищення влади".

    Раніше ЗМІ її пов’язували з Клименком, потім з командою діючого президента Порошенка, зокрема через народну депутатку від БПП Ніну Южаніну.

    В 2015 році головним фіскалом в Києві її призначив скандальний Роман Насіров. З того моменту вийшло дуже багато журналістських розслідувань про те, що Демченко і її родина та оточення організували кілька схем по виводу коштів.

    Раніше я уже аналізував статки сім’ї Демченків і публікував схему виведення ПДВ на компанії з пов’язані з її чоловіком. Чоловік очільниці Київського ДФС Борис Демченко, володіє рядом компаній за кордоном, які не мають представництва в Україні, проте в Україні діють компанії з співзвучними назвами. Дійсно, згідно даних декларації про доходи, Борис Демченко володіє акціями польської компанії Rentakran Sp.z.O.O. Згідно інформації польського реєстру юридичних осіб, ця компанія займається орендою та лізингом техніки та будівельної техніки.

    Корупційна діяльність на посаді начальника Головного управління Державної фіскальної служби України в м. Києві приносить їй від 5 до 7 мільйонів доларів щомісяця. Всього ж на своїй посаді їй вдалося "заробити" більше 300 млн. доларів. Це не тільки сімейні схеми, а також і покривання не чистого на руку бізнесу.

    Незважаючи на публікацію в засобах масової інформації, звернення громадськості до правоохоронних органів, пані Демченко продовжує займати свою посаду, я так підозрюю що схеми її продовжують існувати.

    В липні 2019 року Державне Бюро розслідування розпочало кримінальне провадження, що розслідується за фактами службових зловживань посадовими особами ГУ ДФС у м. Києві. В кримінальній справі йдеться про те, що Демченко умисно сприяла в ухиленні від сплати податків шляхом забезпечення реєстрації податкових накладних за результатами сумнівних фінансових операцій.Источник: 

     

    Цікаво, що в 2014-2015 роках прокуратура розслідувала справу проти Демченко, де вона підозрювалась в зловживанні службовим становищем. Справа не закінчилася ні чим, а пані Людмила пішла на підвищення. Тоді ЗМІ писали, що допомогла їй закрити кримінальне провадження тодішній народний депутат Ніна Южаніна.

    Ще одна не менш цікава кримінальна справа розслідується військовою прокуратурою. Демченко і інші посадові особи підозрюються в отриманні фіктивної довідки учасника АТО. Слідством було встановлено, що вона нібито перебувала в зоні АТО медсестрею, але фактично знаходилася в санаторії, який знаходиться в Конча-Заспі. Дана довідка могла б убезпечити її від люстрації.

    В офіційній відповіді на запит, Міністерство оборони України заявляє, що Людмила Демченко не приймала участь в бойових діях. Тоді логічне питання, звідки в неї довідка учасника АТО

    Родина Демченків та схеми виведення коштів за кордон

    Подружкою та бізнес-партнеркою Демченко Людмили є Вікторія Михайле. Майже 20-річна кар'єра Вікторії Михайле почалася і продовжується в інвестиційно-фінансовому консорціуму "Альфа-Груп". У 2014 році вона також стала членом правління української Асоціації платників податків, а через півроку (лютий 2015) призначена Головою Комітету з питань оподаткування та обліку НАБУ.

    "Альфа-банк" був оштрафований Нацбанком на 27 млн гривень за те, що переводив у готівку і виводив гроші у великих розмірах з України. Спочатку штраф був виписаний на суму 100 млн гривень, однак з невідомих причин (а саме - після особистого втручання директора відділу фінансового моніторингу Ігоря Берези) сума штрафу була різко знижена до 27 млн гривень.

    "Альфа-банк Україна", яким керує Вікторія Михайле, належить російській компанії Михайла Фрідмана "Альфа-груп", який вже не раз, через різні організації, намагався виводити гроші з України в країну-агресора.

    Донька Демченко Людмили, за прізвищем чоловіка Аль-Дурі Олена, була співзасновником фірми ТзОВ "Будтехніка Рента". Потім вона вийшла з переліку власників, натомість з’явилася Демченко Олена Миколаївна, про що свідчать дані з аналітичної системи Youcontrol

    Перший засновник Хобленко Олександр Сергійович. Фірма мала назву "Клайд груп", 24.01.2017 року Хобленко продає фірму. Власником стає Шаповалова Ірина Володимирівна. В цей же час і змінюється назва на теперішню. 18.08.2017 року процентна частка підприємства ділиться наполовину і ще одним співвласником стає донька Демченко Людмили - Аль-Дурі Олена. З цього часу дане ТОВ починає тісно співпрацювати із фірмами Демченка Бориса. 20.03.2018 року в даному ТОВ повністю змінюються засновники та директор на теперішні. Одна з фірма і надалі співпрацює із фірмами Демченка Бориса.

    В декларації про доходи, Демченко Людмила спеціально не зазначає своєї доньки Олени, мотивуючи тим, що вона з нею не проживає. Дивний збіг обставин, чи факт спеціального приховування інформації про вищевказане підприємство..

    Цікавий факт, що вищевказана засновниця Демченко Олена є дружиною рідного брата Демченка Бориса, а саме Демченка Віталія Івановича. Відомо, що Демченко Віталій є керівником ПП "Ані-Маркет. До 21.05.2019 року засновником та бенефіціаром даного ПП була кіпрська офшорна компанія "Діосінда ЛТД". Фактично родина Демченків створила схему виведення фіктивного ПДВ з бюджету України прямо в офшори.

    Родина головного столичного фіскала створила схему виведення фіктивного ПДВ за рахунок інших платників податків. Зареєстровано 3 кримінальних провадження, але вони ніяк не розслідуються. За попередньої влади Демченко пов’язували з пропрезидентською командою, але зміна влади ніяк не вплинула на її статус. Вона й надалі продовжує працювати та покривати свої "насиджені" корупційні схеми без перешкод.