ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Незаконне призначення на посаду в.о. глави ФДМУ В. Трубарова підриває довіру до приватизації - Ігор Луценко

    26 апреля 2024 пятница
    Аватар пользователя Викривач Корупції

    Приватизаційні афери Трубарова

    Вартість активів підприємств великої приватизації занижується навмисно заради наживи українських олігархів. А незаконне призначення на посаду в.о. глави Фонду держмайна Віталія Трубарова взагалі підриває довіру до приватизації.

    Про це в коментарі журналісту АСПІ заявив народний депутат Ігор Луценко.

    "Основне джерело збагачення наших олігархів - це саме заниження (вартості) активів при їх приватизації", - зазначив депутат.

    Варто зазначити, що за процес приватизації відповідає Фонд державного майна України. Він проводить конкурс з обрання інвестиційних радників, які готуватимуть об’єкти до продажу. Вони ж і мають встановлювати початкову ціну і умови. Вже відомо, що цей процес відбувався непрозоро - конкурс виграли сумнівні компанії, а пропозиції інших учасників (як і переможців) ФДМУ оприлюднювати не збирається.

    Крім того, депутат додав, що ймовірне незаконне призначення чинного виконуючого обов’язки голови Фонду держмайна Віталія Трубарова на посаду впливає на загальну довіру до приватизації.

    https://youtu.be/jfdtfwkqWGA

    "Потенційна незаконність призначення голови Фонду держмайна впливає на загальну довіру до приватизації. І це, безпосередньо, наші з вами гроші. Через недовіру менша ціна (об’єктів) має бути", - заявив депутат.

    Також Луценко зазначив, що як така велика приватизація в Україні відсутня. І частково це пов’язано не стільки з відсутністю громадського нагляду, скільки з відсутністю парламентського контролю за Фондом.

    "Відсутність парламентського контролю за Фондом, тобто належних механізмів - є найбільшою проблемою", - зазначив Луценко.