ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ЦВК: Вибори законно провести неможливо

    21 мая 2024 вторник
    28 переглядів

    В ЦВК відсутні документи, які б підтверджували інформацію про те, що з’їзд Блоку Юлії Тимошенко припинив повноваження 103 народних депутатів. Про це під час прес-конференції у Києві повідомив член ЦВК Олександр Чупахін.

    Він також розповів, що у ЦВК є документи, які підтверджують те, що з’їзд «Нашої України» скасував повноваження 66 народних депутатів, а по БЮТ - про те, що скасовано 26 народних депутатів, які вийшли з фракції і приєдналися до антикризової коаліції.

    За словами Чупахіна, якщо Президент може керуватися інформацією ЗМІ, то для ЦВК необхідні документи, які підтверджують цю інформацію. Чупахін наголосив, що він, як член ЦВК, не зможе поставити підпис під документами щодо проведення позачергових виборів.

    Член ЦВК Олександр Чупахін не вбачає правових підстав для того, щоб говорити про проведення дострокових виборів. Про це він заявив під час прес-конференції у Києві.

    Таку свою позицію він пояснює тим, що вибори проводяться або маючи в основі Указ Президента про проведення виборів, або рішення Ради про дострокове припинення своїх повноважень. Жодного з документів, за словами члена ЦВК, наразі немає. «Навіть якщо вважати таким документом Указ Президента від 5 червня, то за законодавством вибори мають відбутися 5 серпня, в останню неділю 60-денного терміну. В той же час, вибори призначені на 30 вересня, яка є останньою неділею 120-денного терміну. Але я не думаю, що Президент не дружить з арифметикою. Швидше за все, вся справа – в політиці», - зазначив Чупахін.

    "Провести вибори, не порушуючи законодавство, ЦВК не зможе», - резюмував член Центрвиборчкому.

    У разі ж, якщо вибори відбудуться, Чупахін вважає, що народний депутат Замковенко, який зараз є керівником фракції БЮТ-2 у парламенті, зможе подати до ЦВК представництво БЮТ у територіальних виборчих комісіях, повідомляє "Оглядач".
    "Смотрящим" від ЦВК на виборах на Закарпатті буде Юрій Данилевський

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору