ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Де краще купувати оригінальну "Боржомі" — в аптеках чи в магазинах?

    13 мая 2024 понедельник
    46 переглядів

    Усе почалося з журналістської «летючки», на якій хтось згадав про мінеральну воду, що продається в аптеках. Мовляв, склад цієї води відрізняється від тієї, що у магазинах, інакше б її в аптеки не поставляли. Як приклад назвали «Боржомі». Знаючи в редакції мою пристрасть до цієї води, редактор запропонував саме мені розібратися в деталях.

    Хоч я ніколи й не вловлював різниці між «Боржомі» з аптек і магазинів, але раз шеф сказав перевірити, виходить, треба!

    Для початку я зайшов в аптеку й купив три пляшечки «Боржомі» по 0,33, 0,5 і 1 л (у склі й ПЕТі). Такі ж покупки зробив і в супермаркеті. Зрівняв. Зовні — цілковита схожість. Такі ж пляшки з вигравіруваним оленем, такі ж етикетки. Спробував — смак теж однаковий. Сумнівів немає. Але оскільки журналістика любить докази, роблю контрольний запит у Грузію — компанію Georgian Glass&Mineral

    Waters, що ексклюзивно займається розливом і доставкою «Боржомі» в 30 країн світу, включаючи й Україну.

    — Склад «Боржомі» в усіх пляшках однаковий, незалежно від тари й місця продажу, — коментує головний технолог компанії Темурій Ко-рошинадзе. — Розливають воду в пляшки із джерела в Боржомській ущелині. Єдина відмінність — мова етикетки, що наклеюється на пляшку. І до вас, в Україну, надходить така же «Боржомі», що й у Грузію, Балтію чи інші країни світу.

    Щоб поставити крапку в цьому розслідуванні й «передати справу в суд» (тобто, опублікувати цю статтю), роблю ще один важливий дзвінок, щоб довідатися, як грузинська мінеральна вода потрапляє на наші прилавки.

    — Пляшки з «Боржомі» на заводі в Грузії завантажують у залізничні вагони й доставляють у порт Поті, — розповідає Микола Кміть, генеральний директор ексклюзивного дистриб'ютора «Боржомі» в

    Україні, компанії IDS Group. — Потім ці вагони вантажаться на пором, що прямує в Іллічівськ. Відтіля вони відправляються залізницею в Одесу. А тут їх уже чекає спеціальний автотранспорт, що й розвозить унікальну воду по всій Україні. Так через тиждень після розливу оригінальна «Боржомі» з Грузії з'являється в українських магазинах і аптеках.

    Віктор ІВАНЕЦЬ, "Новини Закарпаття"
    "Квас" із глибин закарпатської землі - смачний і цілющий!
    Закарпатська мінвода "Поляна Купель" пригнічує ріст злоякісних пухлин
    Закарпаття: Лужанське родовище мінеральних вод під загрозою знищення!
    Мінеральне диво. До санаторію "Квітка полонини", що в Свалявському районі, їдуть лікуватися знаменитою "Лужанською" водою

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пан журналіст дуже легковажно віднісся до доручення головреда. Я б йому за таку "роботу" гроша ламаного не дав, а не те що гонорар!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це не розслідування, а реклама. П. Іванець, хто отримав гроші за рекламу чужої мінводи на Закарпатті?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В старорежимном издании трудов А.Авеченко (с ятями)один из героев его рассказа божился, что знал собаку, которой трамваем оторвало переднюю левую и заднюю правую лапу. Так по его утверждению собака научилась бегать по принципу двухколесного велосипеда. Но в отличие от "журналиста" тот охотно называл кличку собаки и даже особо любопытным давал домашний адрес ее владельца...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чужа не чужа а бренд відомий на весь світ. Горе патріотам можу тільки сказати, що протекція вітчизняного виробника призведе до погіршення якості його продукції. Перевірено життям.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хоть это и известный бренд, но пить эту воду лично я не могу. Наши намного лучше и желудку привычней.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Бренд відомий, але автор не подає інформації про параметри (дебіт) свердловини чи джерела, кількість розлитої в пляшки води, що дає підстави сумніватися в правдивості матеріалу.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А я лічно можу. Хоч і не п*ю, Лужанська краща. Але я не можу погодитися з тим, що чиновник "комітету підтримки вітчизняного виробника" буде мені вказувати що і де я маю купувати. Виробник такого "захищеного" продукту гнатиме відверту туфту, оскільки і так інше я купити не зможу.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Як вітчизняний, так і грузинський виробник вийшли з одного економічного простору і здатні вагонами гнати підробку, а ми, споживачі, не захищаємося самі (навіть не хочемо мати правдивої інформації) і не вимагаємо цьго від держави.