ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Доброчинці з Данії подарували Ужгороду каміон медичного обладнання

    26 июня 2024 среда
    17 переглядів

    Цілий каміон гуманітарної допомоги для медичних закладів Ужгорода привезла група датських доброчинців на чолі з давнім другом нашого міста, його Почесним громадянином, головою організації "Датська допомога Сходу", членом Ордена Святого Лазаря Зігфрідом Нільсеном.

    Як розповів головний лікар Ужгородської центральної міської клінічної лікарні Іван Курах, цього разу датчани подарували лікарні 2 сучасні ультразвукові апарати, спеціальну спостережну апаратуру для кардіореанімації, машини для автоматичного миття ендоскопічної апаратури, інструменти для лапароскопічних операцій, а також холодильник, ліжка, матраци, ходулі для травмованих хворих, візки для інвалідів та білизну.

    Співпраця Зігфріда Нільсена з нашими медиками триває вже близько 15 років, і за цей час його організація встигла допомогти закінчити будівництво дільничної лікарні в с Порошково на Перечинщині (причому здали її повністю оснащеною), надати Перечинській райлікарні медичну апаратуру; обласному онкологічному диспансеру — комп'ютерний томограф, білизну, спостережну апаратуру для операційного й реанімаційного блоків; Ужгородській ЦМКЛ — комп'ютерний томограф вартістю 1 млн. дол., 4 дихальні апарати, спостережну апаратуру для

    операційного й реанімаційного відділень. УЗД- та ендоскопічні апарати, електростанцію вартістю 120 тис. евро, універсальні дихальні дитячі апарати, дитячі ендоскопи: лікарні МВС — комп'ютерний томограф, УЗД-аппарат.

    На знак вдячності міська влада нагородила шістьох представників Данії грамотами Ужгородської міської рад, пише газета "Ужгород".
    Богдан Штефанець: "Колись у Чопську лікарню лягали із власним одіялом. Зараз у забезпеченні медзакладу трапився справжній прорив"
    Медичні заклади Закарпаття поповнилися новим обладнанням
    Закарпаття: Гірському краю не дали обіцяні 5,2 млн. грн. субвенції на придбання санітарних машин
    Закарпатське село залишається незабезпеченим медичними працівниками в середньому на 8 відсотків

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору