ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Джазове тріо з Чехії зачарувало й розважило жителів Ужгорода

    02 июля 2024 вторник
    39 переглядів

    Вже неодноразово за сприяння Генерального консула Чеської республіки в Україні Мілана Яндери і товариства чеської культури ім. Я.А.Коменського та клубу Т.Г.Масарика закарпатці мали змогу почути виступи чеських музикантів.

    Так, минулоріч на до гірського краю завітали музиканти відомого симфонічного оркестру «Богемія» з увертюрами Генделя, Моцарта, знаменитими «Словянськими танцями» Дворжека, творами чеських композиторів.

    А минулого тижня у Закарпатській обласній філармонії в Ужгороді відбувся концерт тріо джазового оркестру з Чехії під керівництвом Павла Ріби. Вперше на Україні про них почули у 2004 році, коли вони виступили з концертом у клубі «АРТ 44», що в Києві на Хрещатику. Вдруге музиканти вразили українських меломанів виступом на міжнародному фестивалі джаз-музики, що проходив минулоріч у Тернополі.

    В Ужгороді цей колектив представляв консул Чеської Республіки в Україні Мілослав Малик, котрий відмітив покращення не тільки економічних, але й культурних зв’язків між нашими країнами, повідомляє ЗІА "Простір".

    Пан консул також дав високу оцінку культурно-просвітницькій роботі, що провадиться головами чеських товариств в області, оскільки вони видають щорічні календарі, перевидають цікаві старі книги, проводять кінофестивалі чеських фільмів, підтримують стосунки з історичною батьківщиною.
    Областной центр Закарпатья — город джаза
    В Ужгороді фінішував VII Міжнародний фестиваль джазу "Пап-джаз-фест"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору