ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мєнтовські війни по-львівськи: сєкір башка Саляма, або "чистки" на Львівщині

    23 июня 2024 воскресенье
    54 переглядів

    Зі шкільних уроків географії ми знаємо, що таке грізне, загадкове і потужне природне явище як айсберг лише на одну третину відкрите людським очам, а от більша його частина, як мінімум дві третіх, знаходяться під водою, де вирують свої, невідомі для спостерігачів, цілком таємні підводні течії. Як не дивно, але, не менш грізне, не менш загадкове і не менш, а можливо, що і в кілька разів більш, потужне, вже не природне, а соціальне явище, як українська міліція, також чимось нагадує грозу кораблів - айсберг.

    Адже як і у плавучій північній льодяній горі, у роботі нашої міліції, соціум має можливість бачити лише незначний відсоток тих процесів, що вирують у її структурі. Більша частина „підводних міліцейських течій", як то і має бути, є закритими для сторонніх очей. Тобто від нас, від решти суспільства. Ну от дивіться...

    БАНДИТАМ — ТЮРМИ!

    У минулу п'ятницю всі мас-медіа Львова, з подачі начальника обласного управляння міліції генерала Михайла Цимбалюка, облетіла мажорна звістка: у Дрогобичі був затриманий страшний кримінальний авторитет на прізвисько „Салям". Крім отого Саляма, кайданки начепили і на вісьмох членів його банди. Ще четверо поки що знаходяться у „бігах", але то поки що. Бо як казав майор Жиглов: „Вор должен сидеть в тюрьме". Здається ніби все нормально, міліція успішно виконала свою роботу і тепер звітується перед народом, мовляв недарма їсть свій хліб. Урочистість моменту була трішки зіпсована коментаріями генерала, що негідник Салям, перебуваючи у розшуку, довгий час тероризував Дрогобич, Стебник, Трускавець, Борислав, та місцева міліція і пальця о палець не вдарила, щоб припинити ці „гастролі", а подекуди і навіть і допомагали злочинцям. І тому за таке недбальство, одного з місцевих міліціонерів вже звільнено з лав МВС, керівника міліції Дрогобича буде знято з посади, а начальників трускавецького та бориславського міських відділів міліції будуть виголошені суворі догани. І на цьому Феміда не зупиниться, бо закон є закон! Бандитам тюрми! Та у цих бадьорих повідомленнях є кілька моментів, котрі наводять на певні роздуми: а чи в одному Салямі тут справа, чи не має у його затриманні і „всесоюзному" оголошенні про це, відголосів отих таємних суто міліцейських „підводних течій"?

    САЛЯМ: СИЦИЛІЄЦЬ ІЗ ДРОГОБИЧА

    По-перше, давайте розберемось хто такий цей Салям, і хто до недавнього часу був начальником Дрогобицького міського управління міліції, котрого так несподівано зняв з посади Цимбалюк.

    Салям, мешканець Дрогобича, був звичайним дрібним жуліком, яких по Україні сотні, а можливо, на жаль, тисячі. Єдине, чим він відрізнявся від своїх колег «по цеху», тобто інших злочинців, так це тим, що любив косити під чеченця, і зі всіма при зустрічі здороватись на східний лад: «Салям алейкум!», за що і отримав «поганяло» «Салям». І свою «бандєйку» він формував за «сицілійським принципом», запрошуючи туди в основному своїх родичів (двоюрідних, троюрідних братів, швагрів, кумів і тому подібне) та сусідів. А сама шайка-лейка займалася переважно викраденням автомобілів (вже доведено, що угнали більше 10) і періодичними крадіжками майна з кіосків, супермаркетів і інших торгових точок, розташованих на трасі Дрогобич - Трускавець -Борислав. Таких випадків вже доведено більше 30. Так що сидіти Салям і його команда, звичайно, будуть. От правда, на кримінального авторитета, мало не обласного рівня, як його представив Цимбалюк, Салям ніяк не тягне. Не той рівень. Ну не будуть серйозні бандити викрадати з придорожніх кіосків сигарети та жуйки, аби продати їх перекупникам на базарі за пару гривень. Займатися вимаганням, тобто рекетом, тих же „точок", це інша справа, але часи масового „пацанячого кришуваня" відійшли у минуле ще на при кінці 90-тих років. І хоч Салям і підозрюється у скоєні тяжкого злочину - вбивства, у кримінальних колах Львова, до того як його „пропарив" Цимбалюк, про такого „авторитета" ніхто не чув. Та менше з тим, зрештою не всім же пацанам судилося стати Завінею чи Рокєро. Хтось і кіоски має обкрадати.

    МАКСИМОВ І ЙОГО "ВАРЯГИ", або "ЧУЖИЙ" СЕРЕД "СВОЇХ"

    Звичайно, ведучи такий асоціальний спосіб життя (все таки викрадення машин, та „удари" по магазинам це також злочин, і не маленький) Салям потрапляв у поле зору місцевої міліції, але у маленьких галицьких містечках, як на півдні Італії: всі один одному є родичами кумами, однокласниками і, можливо це, давало йому можливість уникати арешту. До тих пір, поки керівником міліції Львівської області не став протеже нового міністра МВС Цушка генерал Михайло Цимбалюк, який змінив на цій посаді попереднього начальника - генерала Віталія Максимова( котрий як відомо був людиною тепер вже екс-міністра Луценка). У свій час, "обживаючись" на посаді керівника Львівської обласної міліції, Максимов, як це буває всюди, а не тільки в МВС, привів на різні посади, в тому числі і на місця начальників районних та міських відділів, „варягів", тобто своїх людей. Більшість з яких, з приходом до влади Цушка, а на Львівщині відповідно, Цимбалюка, були усунені з посад, або переведені в інші регіони ( як то сталось з самим Максимовим, що очолив Закарпатську міліцію). Власне начальник міського МВС Дрогобича і був тим «варягом» Максимова, котрому вдалось попервах пережити «чистки», влаштовані новим генералом з приходом на посаду. Але вічно так тягнутись не могло. Михайло Цимбалюк, як людина з колосальним досвідом, звичайно не хотів миритись із тим, що у його команді є „чужий серед своїх", котрого треба було якось позбавитись. Але за що? От тут і став у пригоді Салям і його гоп-компанія. І тому, як подейкують у львівських силових кулуарах, висловлюючись міліцейським сленгом, Цимбалюк «пред'явив» начальнику міліції Дрогобича професійну бездіяльність, а подекуди і факти корупції та «фришування» щодо угрупування Саляма. Це і послужило причиною зняття з посади начальника міського відділу Дрогобича, а «паровозом», тобто разом з ним, і тих хто йому симпатизував( начальників трускавецького та бориславського райвідділів, котрі взагалі були притягнуті до відповідальності). Таким чином, проводячи арешт «бригади» Саляма, Цимбалюк одним пострілом вбив відразу двох зайців: відправив за грати непотрібну суспільству людину (Саляма), і вивів за штат своєї команди непотрібного, йому, генералу, особу - начальника міліції Дрогобича.

    До речі, оголошуючи про затримання Саляма і братву, Цимбалюк додав, що на території району діє ще одне кримінальне угрупування, за котрим скоро почнеться міліцейське полювання. А значить, враховуючи попередні „расклади", слід чекати у області на нові міліцейські „чистки"?

    Василь СТАВЕЦЬКИЙ, "Антикримінальний вибір"

    P.S. Цими днями під генеральську „роздачу" потрапив не тільки керівник міліції Дрогобича, а й начальник Личаківського райвідділу Львова, який вже написав рапорт на звільнення. Матеріали проти нього будуть передані в прокуратуру.
    Хто тепер очолить закарпатську міліцію, або Віталія Максимова таки "пішли" з гірського краю, призначивши начальником Тернопільського УМВС
    Закарпатська міліція: Товариша — на кума?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ну ти пес і даун.які бл... кіоски вася.він тазіків убрав більше чим ти в сраку раз почухався.ти дікарь звідки такою інфо володієш?мусара підкинули?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ну ти пес і даун.які бл... кіоски вася.він тазіків убрав більше чим ти в сраку раз почухався.ти дікарь звідки такою інфо володієш?мусара підкинули?