ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На ринку нафтопродуктів Закарпаття таки наведуть лад?

    19 апреля 2024 пятница
    73 переглядів

    Закарпатські податківці обіцяють навести лад на ринку нафтопродуктів. Адже нині 90 відсотків місцевих АЗС порушують законодавство - ухиляються від сплати податків, продають “ліве” пальне, завищують його вартість і не видають покупцям чеки.

    Маніпулюють з цінами на пальне багато з власників закарпатських АЗС. Податківці стверджують: ті закупили нафтопродукти ще за “старими” цінами, дочекалися подорожчання і тепер продають, незаконно завищуючи їхню вартість. Нині на кожній п`ятій АЗС самочинно збільшують ціну пального марки А-92 та дизпалива на 5-10 копійок. Найбільше порушень на заправках поблизу кордону, куди приїздять заправлятися словаки та угорці. Адже у сусідів бензин вдвічі дорожчий.

    Як повідомив голова ДПА в Закарпатській областіАндрій Скіб’як, "вдень встановлена відповідна ціна, яка регламентована бухгалтерськими документами даного підприємства. А відповідно після певної години вечора, там 10-ї, 8-ї, - ціна суттєво змінювалася".

    Саме на прикордонні автозаправки здебільшого завозять “ліве” пальне. Сотні тонн нафтопродуктів потрапляють до реалізації без жодних документів, тож за них не платять державі податків. Часто-густо реалізатори не видають покупцям чеків.

    За словами Андрія Скіб`яка, "окремі керівники замість того, щоб провести навчання по порушеннях дотримання касової дисципліни у порядку проведення розрахунків із споживачами, їм краще найняти собі ще юриста, який би працював у напрямку, як би це сказати, захисту, відстоювання тих порушень, які вони допускають".

    Податківці вже вилучили 130 тонн необлікованого пального. А сума накладених штрафів та нарахованих податків сягнула чотирьох мільйонів гривень. Порушено 4 кримінальні справи.
    З початку року податківці перевірили 286 суб'єктів підприємництва, що торгують пальним
    ОАО «Укрнафта» приобрело в Закарпатской области 19 автозаправочных станций

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору