ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На вихідні закарпатська Верховина смакувала ...салом!

    26 апреля 2024 пятница
    33 переглядів

    У неділю в гірському селищі Міжгір’я вирувала виставка-ярмарок "Верховинське сало". Ініціатором ідеї, яку охоче підтримали Міжгірські РДА і райрада, підприємці Володимир Петрище, Іван Беля, агрофірма "Верховина" та управління сільського господарства Закарпатської облдержадміністрації, стала Міжгірська селищна рада.

    Мета подібного заходу — не лише популяризація ґаздівських навичок на селі, але, якщо район зробив ставку на розвиток туризму, продемонструвати: чим багаті — тим і раді.

    Дебют — складна справа, дещо із запланованого не реалізувалося, але, відверто кажучи, хто прийшов — не пошкодував. Насамперед можна було подивитися на різно-маїття продукції, яка з неабиякою ґаздівською жилкою виготовляється із свинини у гірському краї: домашня ковбаса, гурка, сало копчене, паприкаш, грудинки, окороки. Була навіть специфічного гатунку верховинська солонина, на яку ласо задивлявся і заступник Генерального консула Угорщини в Ужгороді Томаш Віціан!..

    Кульмінацією "Верховинського сала" стало підбиття результатів конкурсу, під час якого за 10-ба-льною системою враховувався як асортимент, смакові якості продукції, так І знання порід свиней, їх вирощування, а також гостинність тих, хто накривав столи, тощо.

    Першу грошову винагороду (300 гри.) отримав директор приватного магазину "М’ясо" з Міжгір'я Михайло Магдич. Друге місце дісталося Василині Іваниш з райцентру, а третє — Михайлу Шепетюку із Річки. За словами "мера" Міжгір'я Василя Маркевича, виставка-ярмарок стане традиційною і буде урізноманітнена.
    У Мукачівському будинку-інтернаті відбулося "Свято зими"
    Мукачево: За три дні фестивалю "Червене вино" продано понад сто тисяч літрів закарпатського вина
    "Вечный двигатель" приводит в движение молот старой кузницы «Гамора»
    Сьогодні в Ужгороді та Хусті гуляє обласний "Вертеп-2006"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору