ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті побудують 12 нових автогазонаповнювальних компресорних станцій

    26 июня 2024 среда
    23 переглядів

    На Закарпатті схвалено Програму з розширення використання природного газу в якості моторного палива на автотранспорті області на 2005–2007 роки. Нині в регіоні функціонують 3 автомобільні газонаповнювальні компресорні станції (Ужгород, Свалява, Хуст), які не спроможні у повному обсязі забезпечити паливом транспортні засоби області та транзитні автомобілі, які використовують стиснутий природний газ. Із урахуванням діючого попиту існує об'єктивна необхідність розширення мережі автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій та відповідних пунктів переоснащення автомобілів газобалонним обладнанням.Від Програми, котру планують завершити у І кварталі 2007 року та профінансувати в обсязі 35 мільйонів гривень разом з податком на додану вартість за рахунок коштів суб'єктів підприємницької діяльності та позикових коштів банківських установ, очікують суттєвий позитивний результат, повідомили “UA-Reporter.com” у прес-службі Закарпатської ОДА. По-перше, розширення використання природного газу як моторного палива на автотранспорті області дозволить забезпечити використання стиснутого природного газу до З0 мільйонів куб. м в рік, що відповідає 35 тисячам тонн традиційних видів палива (бензин, дизпаливо). Це зменшить щорічні викиди шкідливих речовин автомобілями на 15 - 17 тисяч тонн, суттєво скоротить витрати населення, підприємств та організацій на придбання пально-мастильних матеріалів.

    Наслідком скорочення витрат на придбання палива стане й змен-шення вартості транспортних витрат у складі собівартості товарів та послуг.

    По-друге, введення в експлуатацію 12 нових автомобільних газона-повнювальних компресорних станцій дозволить створити близько 150 нових робочих місць із середнім рівнем заробітної плати до 700 гривень на місяць.

    По-третє, створювана матеріально-технічна база стане фундаментом надійного забезпечення суб'єктів господарювання вигідним і екологічно чистим моторним паливом (стиснутим природним газом) та подальшого зростання енергетичної незалежності регіону від постачання дорогого моторного пального.

    Хуліган на ужгородській АЗС розмахував пістолетом 9-го калібру
    Свавілля:Уряд розпорядився виділити у Закарпатті 50 місць для АЗС «Укрнафти»
    Порушення законодавства виявлені на 11 закарпатських АЗС
    Стрілянина на закарпатській АЗС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору