ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті проживає 16 іноземців з офіційним статусом біженців.

    27 апреля 2024 суббота
    60 переглядів

    Закарпатське управління міграційної служби вперше задовольнило клопотання про надання статусу біженців громадянам Росії, вихідцям із ЧечніТакий подарунок до свят отримала багатодітна родина із Грозного. Жінку з дочкою та малолітніми онуками затримали два місяці тому при спробі нелегально потрапити до Європи. Клопотати про статус біженців в Україні вони вирішили переконавшись, що життя тут дуже схоже на європейське. До того ж це єдиний спосіб уникнути депортації на батьківщину, залишити яку вони мріяли щонайменше останні п"ять років.

    Шестирічні близнята Мака і Мадіна, як і двоє їхніх братиків, новорічними ласощами смакували вперше в житті. Ніколи не бачили і прикрашеної ялинки. Не тому, що на батьківщині у них інші традиції. Вони із Чечні, а там - війна.

    Роза Байтемієва, бабуся онуків, - колишня медсестра - каже, що на батьківщині у них не було ані житла, ані роботи, ані можливості вчитися, лише – постійний тиск і погрози з боку як бойовиків, так і федералів. Терпець увірвався, коли через поганий медичний догляд оглухла маленька Мадіна.

    Оскільки у Байтемієвих прийняли клопотання про статус біженця, їх звільнили з-під варти і дозволили самостійно винаймати житло і шукати роботу.

    Загалом на Закарпатті проживає 16 іноземців з офіційним статусом біженців. Чеченців серед них поки що немає.

    новини ТСН
    На Закарпатті побільшало нелегалів з гарячих місць СНД
    На Закарпатті побудують новий притулок для біженців
    Закарпаття. Темношкірий легіонер мріє грати у вищій лізі українського чемпіонату по футболу
    Ужгород. Від кого й куди тікають біженці?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору