ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті розміщено 15 екологічно небезпечних об’єктів

    26 июня 2024 среда
    35 переглядів

    На сьогодні в Закарпатській області відсутні підприємства, які б займалися знешкодженням, утилізацією та захороненням токсичних відходів. Про це повідомляє Державне управління екології та природних ресурсів у Закарпатській області. Рівень забезпеченості населення гірського краю централізованим питним водопостачанням и особливо каналізацією залишається низьким. В області лише міста, в основному, забезпечені централізованим водопостачанням та водовідведенням. У системах каналізації замортизовано і перебуває в аварійному стані 30 % мереж. Майже половина існуючих очисних споруд потребує реконструкції із збільшенням пропускної спроможності та введення більш передової технології очищення стічних вод.

    Залишається неврегульованим питання випасу худоби в гірській місцевості, особливо у полонинах, що веде до негативних наслідків, зокрема до ерозійних процесів та зниження верхньої межі лісу. Має місце самовільне розширення пасовищ.

    В області розміщено 15 екологічно небезпечних об`єктів, які визначені у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.07.1995р. № 554, з них один об`єкт загальнодержавного значення ВАТ "Свалява-ЛХК" м. Свалява. Вони знаходяться під систематичним контролем по заходах зменшення їх впливу на навколишнє природне середовище.

    Проблемою залишається екологічний стан у водоохоронних зонах і прибережних смугах на потоках і річках області. Значна частина цієї проблеми є наслідком іншої - відсутності у сільській місцевості комунальних служб з організованого збору, утилізації і захоронення (складування) побутових відходів, що є основною причиною повсюдного забруднення ними берегів річок та усіх видів угідь навколо населених пунктів.
    Закарпаття: Стихійні смітники стали обов’язковим "атрибутом" нашого довкілля...
    Закарпатці стурбовані проблемою транскордонного забруднення території України Румунією

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору