ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті з діагнозом "кір" госпіталізовано 35 чоловік

    01 июля 2024 понедельник
    37 переглядів

    Як повідомили "UA-reporter.com" у Закарпатській обласній санітарно-епідеміологічній станції, станом на 9 годин 00 хвилин 12.01.06 у регіоні виявлено 40 випадків захворювання на кір, в тому числі: 19 — серед студентів УжНУ, 4 — у дітей Перечинської школи-інтернату, 6 — у студентів Виноградівського ВПУ-34. Госпіталізовано 35 осіб. За формою клінічного перебігу у 2-х хворих легка форма кору, у 31 хворого — середньої тяжкості, у 7 чоловік — легка.Поодинокі випадки захворювання зареєстровані у Іршавському, Виноградівському, Тячівському Перечинському, Мукачівському Міжгірському районах та м. Ужгороді. Хворі госпіталізуються в інфекційні відділення за місцем виявлення, хворі з легким перебігом проходять амбулаторний курс лікування, повідомили "UA-reporter.com" у прес-службі управління охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації.

    Оскільки у 2004-2005 роках зареєстровано лише по одному випадку захворювання у області та встановлено факти перебування захворілих у епідеміологічно неблагополучних по кору регіонах, ймовірно причиною, що сприяла виникненню спалаху, є завезення інфекції у область. Важливою є також обставина виникнення переважної частини захворювань (92,5%) серед підлітків та дорослих (15-19 років —18 осіб, 20-29 років — 14 осіб, 30 років і старше —5 осіб), що може свідчити про втрату напруженості вакцинального імунітету з часом. Зареєстровано 3 випадки кору у підлітків, які мають документальне підтвердження у медичних облікових формах перенесені у дитинстві захворювання на кір.

    Востаннє епідемічний підйом захворюваності на кір у Закарпатській області зафіксований у 2001 році, коли в області було зареєстровано 745 випадків захворювання на кір (проти 2002р —36 випадків, 2003р. — 5 випадків, 2004р. — 1 випадок, 2005 р. – 1 випадок). За багаторічними даними ретроспективного аналізу циклічні епідемічні підйоми захворюваності на кір реєструються кожні 5-6 років.

    Триває комплексне епідеміологічне розстеження випадків захворювань, реалізується рішення засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при міськвиконкомі м.Ужгорода від 06.01.06року та заходи оперативного плану по локалізації і ліквідації спалаху, координація дій лікувально-профілактичних закладів та санепідслужби здійснюється у відповідності зі спільним з управлінням охорони здоров’я наказом з питань посилення заходів щодо недопущення поширення в області захворювань на кір.
    18 студентів Ужгородського університету госпіталізовані з діагнозом "кір" (В Закарпатье госпитализировано 27 больных корью)
    До 1 року не доживають 13 юних закарпатців!
    Загрозливі цифри

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору