ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Наметове містечко в Ужгороді демонтовано!

    27 июня 2024 четверг
    19 переглядів

    Опівдні близько десяти представників правоохоронних органів Ужгорода та області зробили своєрідний перепис населення двох наметових містечок. Як пояснили самі правоохоронці „для попередження провокацій”. Також додали, що „всі провокаційні моменти будуть фіксуватися документально”.

    У понеділок зранку на площі Народній в Ужгороді з'явилися ще чотири намети. Їхні "господарі" - члени Закарпатської обласної організації Українського народного альянсу.

    Цікаво, що на питання журналістів, чи мають „сусіди” есдеків заявку на проведення акції, міліція відповіла „мабуть, що мають”. Ми запитали і організаторів, чи мають вони дозвіл, на що ті відповіли, що його повинні підвести їм під вечір.

    Дозволу так ніхто і не дочекався. О 12.00 за київським часом на площу прибула вантажівка міського житлово-комунального господарства, а згодом до жителів обох наметових містечок підійшло з тридцять представників правоохоронних органів. Двоє судових виконавців зачитали рішення Ужгородського міськрайонного суду від 14 травня 2004 (!) року, в якому йдеться про те, що „Ужгородській міській організації Червоного Хреста України, інформаційно-просвітницької компанії „Пора”, Щадей В.І. та іншим учасникам акції проводити маніфестації, мітинги, збори, пікетування з встановлених наметів на пл..народній,4 м.Ужгорода заборонено„. Рішення підлягало негайному виконанню.

    Учасники акції від члени Закарпатської обласної організації Українського народного альянсу так і зробили: вони швиденько склали свої намети і, отримавши чесно зароблені гроші та зітхнувши з полегшенням, що їхню місію завершено, пішли.

    Важче було судовим виконавцям у наметовому містечку Форуму студентської молоді Закарпаття: тут стояли не просто намети, а власність народних депутатів.

    На зауваження, що термін дії зачитаного судового рішення уже вичерпався, судові виконавці пояснили, що 20 червня ц.р. (вихідний!) Ужгородським міськрайонним судом було прийнято постанову про відновлення виконавчого впровадження. Таке рішення прийняв суддя Ужгородського міськрайонного суду Ціцак. Чимало питань викликав перелік організацій, яким заборонено проводити акції: у ньому жодного слова не було про Форум студентської молоді. Тим не менш, було очевидно, що і судові виконавці, і міліція, налаштовані рішуче і з площі, поки там будуть стояти намети, не підуть.

    Жителі містечка демонтажу наметів не перешкоджали, однак, на всяк випадок попередили, що намети – власність народних депутатів, а, отже, будь-яка дія щодо них тягне за собою кримінальну відповідальність: торкатися їх не можна. Розуміли це і судові виконавці, котрі час від часу йшли з площі (очевидно, радитися), потім поверталися і знову зачитували рішення суду та писали кілька актів про те, що хлопці – представники Форуму студентської молоді Закарпаття – відмовляються добровільно демонтувати намети.

    Три години тривало своєрідне протистояння. Розуміючи серйозність ситуації та можливість кримінальної відповідальності, працівники комунальних служб Ужгорода категорично відмовилися збирати намети, то ж близько 15.00 за київським часом, після чергового зачитування рішення суду та складання акту, невідома особа ( чоловік він не представився і будь-якого посвідчення не показав ні представникам наметового містечка, ні журналістам), змушував трьох представників ромської національності збирати намети. Сам він, варто зауважити, не торкнувся до жодного із них.

    На вимоги жителів наметового містечка до міліції втрутитися в ситуацію (оскільки невідомі фактично крали власність народних депутатів), ніхто (!!!) із багаточисельних представників міліції не відреагував. До речі, на площі за всіма подіями спостерігало чи не все керівництво Ужгородського відділу міліції, кілька керівників управлінь Закарпатської ОДА.

    За півгодини всі намети було скинуто до вантажівки.

    Фоторепортаж з місця події
    Влада намагається демонтувати наметове містечко в Ужгороді

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    НАРЕШТІ!!! Давно пора було розігнати цих зелених туристів! А то, три дурня на двадцять палаток це сміх та й годі.В світі ще не було щоб палатки самі пікетували. Це винахід Шуфриноїда який в дітинстві випав у мамки з коляски!