ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ніагара (Канада)-Закарпаття: крок до подальшої співпраці

    26 июня 2024 среда
    32 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", із 14 по 18 липня 2006 року відбувся візит на Закарпаття голови ради регіону Ніагара пана Пітера Партінгтона та менеджера проектів Центру Муніципальних ініціатив Міністерства муніципальних справ та житлово-комунального господарства провінції Онтаріо пана Майкла Боггса. Цей захід є наступним кроком у налагодженні партнерства, встановленого під час навчального візиту Закарпатської делегації до Канади, який відбувся у квітні поточного року в рамках проекту Канада-Україна “Регіональне врядування та розвиток”, що реалізується Канадським інститутом урбаністики за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку.

    Під час візиту гості зустрілися з головою Закарпатської облдержадміністрації Олегом Гаваші та головою обласної ради Михайлом Кічковським. Під час зустрічі були обговорені можливі напрямки співпраці між регіонами. Крім того, представники регіону Ніагара отримали можливість ознайомитися з економічним та ресурсним потенціалом області. Високоповажні гості відвідали Ужгородський, Перечинський, Свалявський, Воловецький райони, а також Міжгірщину. Під час візиту було відзначено багато спільного між регіоном Ніагара та Закарпаттям та зазначено великий потенціал для подальшої співпраці.

    У рамках візиту було проведено зустрічі з головами райдержадміністрацій та райрад, а також з представниками бізнесових кіл та з керівниками громадських організацій Закарпатської області з метою обговорення перспектив двосторонньої співпраці. Гості відвідали провідні підприємства області, а саме: „Єврокар”, „Фішер-Мукачево” та державне підприємство „Леанка”.

    Високопосадовці з регіону Ніагара висловили свої сподівання щодо можливої співпраці з Закарпаттям у таких сферах як розвиток туризму, охорона здоров’я та освіта. Голова регіону Ніагара пан Пітер Партінгтон відмітив, що існуюча система лікувальних закладів в Канаді не передбачає функціонування санаторіїв. Високоповажні гості виразили свої позитивні враження від рівня обслуговування у санаторних комплексах, які вони відвідали, а саме „Квітка полонини”, „Поляна” та „Сузір’я” Свалявського району. Обговорена можливість організації туристичних візитів до Закарпаття для громадян Канади з метою активного відпочинку та лікування в санаторних закладах, а також організації візитів по обміну досвідом між регіоном Ніагара та Закарпатською областю вчителів української та англійської мов.

    17 липня 2006 року Закарпатською обласною державною адміністрацією та Закарпатською обласною Радою у рамках проекту “Регіональне врядування та розвиток” було проведено семінар „Досвід у сфері стратегічного планування розвитку територій: виклики та можливості” .

    Під час семінару пан Пітер Партінгтон та пан Майкл Боггс презентували можливості та особливості розвитку регіону Ніагара. Учасники семінару ознайомилися з канадським досвідом залучення громадськості до процесу прийняття рішень, а також із досвідом стратегічного планування деяких регіонів України, що були представлені канадським експертом Вілліамом Парді та польським експертами Кшиштофом Гербстом.

    Економічний та туристичний потенціал Закарпатської області був представлений працівниками Закарпатської облдержадміністрації, зокрема начальником головного управління економіки Михайлом Петровці та начальником управління з питань євроінтеграції, туризму та курортів Олександром Марченком.

    Регіональний менеджер проекту Наталія Носа поінформувала про результати роботи проекту в Україні та представила бачення подальшого розвитку співробітництва між Канадою та Україною. За підтримки проекту та завдяки об’єднанню зусиль влади, громадськості та бізнесу в Закарпатській області буде розроблено стратегію розвитку області, яка стане моделлю для впровадження в інших регіонах України. Вже відкрито Закарпатський регіональний центр, який представляє проект у Закарпатській області.

    У семінарі взяли участь представники органів влади та самоврядування, а також представники громадського та бізнес секторів Закарпатської області. Всі присутні високо оцінили можливості подальшої співпраці та висловили свої сподівання на продовження та зміцнення співробітництва між нашими регіонами в контексті передачі досвіду Канади в сфері стратегічного планування.

    За більш детальною інформацією щодо заходу просимо звертатись до:

    Закарпатський регіональний центр проекту

    88018, м.Ужгород, вул. Швабська, 71 А, офіс № 8,

    тел./факс: +38 (0312) 67 90 95

    Наталія Носа, регіональний менеджер проекту в Ужгороді

    Моб.: 8 050 555 06 21, email: [email protected]

    Йосип Торпоі, регіональний координатор проекту в Ужгороді

    Моб.: 8 050 689 05 43, email: [email protected]
    Закарпаття відвідала офіційна делегація посадовців з Канади

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору