ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Огляд історії християнства" українською переклала мешканка Ужгорода Ірина Гойдаш

    30 июня 2024 воскресенье
    38 переглядів

    Навчальний посібник С.В.Саннікова "Огляд історії
    християнства", що побачив світ наприкінці 2007-го у видавництві "Світ знань" у Києві, має, виявляється, безпосередні стосунок до Ужгорода.

    Адже понад два роки над його перекладом із російської на українську працювала провідний спеціаліст кафедри словацької філології УжНУ, авторка підручника чеської мови для українців, що витримав уже два видання, богеміст Ірина Гойдаш.

    У книжці подається загальний огляд християнства в контексті світової історії й культури та у зв'язку з соціальним розвитком, розглядається історія богослов'я, загальноцерковних подій через специфіку різних конфесій, включено біографічні нариси про відомих діячів християнства. При тому сильною стороною посібника є висвітлення християнства як цілісного явища, котре не зводиться до історії окремих конфесій. У виданні простежено вплив найпоширенішої релігії на політику, науку, мистецтво, розглянуто розвиток богословської думки, місіонерської діяльності тощо.

    Книжка базується на матеріалі двотомника "Двадцать веков христианства" і розрахована на науковців, студентів та всіх, хто цікавиться цим питанням, пише газета "Ужгород".
    Двадцять закарпатських книжок беруть участь у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року—2007"
    Ужгородська книжка для малечі "Таємниці зелен-дивосвіту" увійшла до кращих видань року України
    Поет-гуморист Юрій Шип написав про історію рідного села на Закарпатті ...серйозно!

    Завдяки фінансовій підтримці влади Закарпаття у краї цьогоріч вже вийшло 25 книг, робота над ще сімома — на стадії завершення

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору