ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Поблизу Луганського розбили ворожу ДРГ та збили БПЛА

    26 апреля 2024 пятница
    Аватар пользователя Робин Гуд

    29 листопада 2020 року у смузі відповідальності однієї із бригад, особовий склад якої виконує бойові завдання неподалік Луганського, зі спостережного пункту було виявлено підхід ДРГ противника до українських позицій.

    Про це повідомляє пресслужба Операції об’єднаних сил.

    В повідомленні вказано, що підходи до українських позицій ворог корегував за допомогою БПЛА типу «Гранат», який входить до комплексу забезпечення дій артилерії «Наводчик 2», але є інформація про інший тип БПЛА – Zala 421-08, джерело.

    Злагодженими діями військовослужбовців підрозділів Об’єднаних сил було зірвано намагання ворожих диверсантів провести мінування позицій наших військ та відмовитися в подальшому від виконання диверсійних заходів. Після вогневого контакту противник відійшов.

    Під час огляду шляху відступу ворожої ДРГ було виявлено засоби мінування російського виробництва, зокрема три МОН-50 та споряджений касетний контейнер типу КСФ-1 з мінами типу ПФМ-1, які заборонені Женевською конвенцією.

    Виявлені міни у розбитої ворожої ДРГ Фото: пресслужба ООС

     

    Окрім того, були виявлені особисті речі та бронежилет з позивними «Мартин», «Худий» та «Григор», 2 речових мішки, бухта кабелю, 4 магазини, споряджені патронами 5,45 мм.

     

    Бронежилет одного з бойовиків Фото: пресслужба ООС

     Бронежилет одного з бойовиків Фото: пресслужба ООС

    Споряджений касетний контейнер типу КСФ-1 з мінами типу ПФМ-1 Фото: пресслужба ООС

     

    Підходи до українських позицій ворог корегував за допомогою безпілотного літального апарата типу «Гранат», який входить до комплексу забезпечення дій артилерії «Наводчик 2».

    Завдяки зосереджувальному вогню та вмілим діям військовослужбовців батальйону виявлений БПЛА було збито. Матеріали, вилучені із БПЛА, вивчаються відповідними структурами Об’єднаних сил, – повідомили у пресслужбі

    Проведення розвідки з використанням БПЛА свідчить про недотримання ворогом домовленостей, досягнутих під час засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року.

     

    Відео з БПЛА: blob:https://www.facebook.com/39987357-3dbd-4feb-8da5-496873914d42

     

    На відео з російського БПЛА «Гранат-1», який українські військові збили на Донбасі, потрапили кілька бойовиків. Про це пише в Facebook журналіст Роман Бурко.

    «На відео зі збитого російського БПЛА« Гранат-1 ", яке розмістив MIL.IN.UA в кадр потрапили кілька осіб найманців РФ. пропонуємо читачам спробувати ідентифікувати їх дані самостійно. Це може бути цікавим і корисним практичним завдання по OSINT. Скріни з відео для ідентифікації додаємо до посту »