ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Подвійне громадянство: чому одним паспорт чужої країни потрібний для виживання, а іншим для наживи

    26 апреля 2024 пятница
    Аватар пользователя Тоні Арс

    Давно відомо, що Закарпаття мультинаціональний край, де в мирі і злагоді проживають українці угорського, румунського, словацького, німецького, походження та загалом близько 100 національних меншин.

    Не рідко, у гонитві за більш комфортним життям, вищої заробітної плати чи просто засобів для існування, мешканці області отримують громадянство європейських країн, паспорт яких для них є, ні чим іншим, як «перепусткою до Євросоюзу».

    В той же час окремі персоналії набувають іноземне громадянство не для того щоб заробити на шматок хліба, а з іншою, корисливою метою… але про це пізніше…

    Стаття 84 Закону України «Про державну службу» наголошує, що державний службовець, який набув іноземного громадянства втрачає право на державну службу та повинен бути звільнений. Та це не стосується, на щастя, вже колишнього начальника управління національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації, а нині кандидата в депутати Закарпатської обласної ради та Ужгородської міської ради від політичної партії «КМКС - Партія Угорців України» Йосипа Резеша, який поряд з українським, набув громадянство Угорщини, про що свідчать отримані від моїх джерел документи:

     

    Та найбільше вражає не те, що Й. Резеш працював на державу Україну з угорським паспортом, хоча в даному випадку цілком логічно назріває питання безпеки, оскільки відомо, що пан Резеш підтримує тісні контакти з представниками угорського політикуму та державних органів, зокрема угорських консульських установ у м. Ужгороді та м. Берегові, а те для чого він його отримав.

    Якщо простий закарпатець отримує паспорт громадянина іноземної держави лише для того щоб мати змогу заробити кошти за кордоном на шматок хліба, то пан Резеш, за підтримки своїх угорських «друзів», налагодив досить цікавий та надприбутковий бізнес на наших співгромадянах, який полягає у працевлаштуванні мешканців регіону в Угорщині, віртуозно поєднуючи фактичне керівництво діяльності на території Закарпатської області угорської фірми «HD Jobs Kft» з роботою на керівній посаді в органі державної влади. З однієї сторони не такий вже і поганий бізнес - давати людям роботу, якої вони прагнуть.

    Якщо не знати, що ненаситний Йосип Резеш зі своїми компаньйонами забирали у людей 40 відсотків їхнього заробітку. Якщо своїм потом, а подекуди і кров’ю закарпатець фактично заробить в Угорщині 1800 Євро, «на руки» отримає лише 1000 Євро, оскільки 800 Євро з цього заробітку піде до кишені пана Резеша та його друзів. Всього, за 2 останні роки Йосипу Резешу та його компаньйонам вдалось відправити на заробітки понад 1000 наших співвітчизників, і це незважаючи на карантин.

    А про який карантин може йти мова, коли тебе «кришують» впливові друзі з Угорщини, і що такі друзі просять взамін??? Риторичне питання…

    І тепер давайте подумаємо, чи має моральне право Йосип Резеш, який брудно наживається на своїх співгромадянах, претендувати на звання лідера угорської національної меншини та представляти її інтереси в органах місцевого самоврядування? На які ще афери був здатний цей персонаж, у разі отримання депутатського мандату або зайняття іншої владної посади та інтереси якої країни представлятиме громадянин України та Угорщини Йосип Резеш?

    Щоб уникнути закидів про здійснення навмисного впливу на результати виборів за представників угорської національної меншини, я не хотів висвітлювати вказаний матеріал перед проведенням місцевих виборів, однак дивлячись на попередні результати голосування, свідомі мешканці регіону при відборі кандидатів в депутати зважають на моральні якості людини, завдяки чому такі особи як пан Резеш не потраплять в органи місцевого самоврядування для вирішення «вигідних» питань, в тому числі в інтересах невідомо якої держави.