ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Політрекорд" Закарпаття: На референдум у Руських Комарівцях прийшло ...5 % виборців!

    24 мая 2024 пятница
    22 переглядів

    15 квітня на території Руськокомарівської сільської ради відбувся місцевий референдум з приводу відділення с.Нижнє Солотвино в окрему сільську раду. До складу сільської ради входять три села: Руські Комарівці, Глубоке та Нижнє Солотвино.Референдум ініціювала група жителів Нижнього Солотвина. Результати голосування здивували як прихильників від’єднання, так і противників, не кажучи вже про спостерігачів.

    На дільниці в Руських Комарівцях проголосувало всього 5 % від жителів села. Цей результат є, мабуть, найнижчим за всю історію проведення виборів та референдумів в Україні. В Глибокому ситуація подібна – на дільниці прийшло всього 7 % виборців. Більша явка була в Нижньому Солотвині – там на дільниці прийшло 45 % жителів.

    Загальна явка по сільській раді – 17 %.

    Відповідно, сільська комісія визнала референдум таким, що не відбувся. Адже для того, щоб референдум був чинним, в ньому повинні взяти участь не менше половини громадян, внесених у списки для голосування. Фактично в такий спосіб люди висловили своє ставлення до питання, яке підняла ініціативна група, що виступала за відділення, повідомляє "Ужгород.net".

    Голова сільради Степан Білак прокоментував ситуацію для журналістів:

    — Група осіб ще з осені минулого року виступала за проведення цього референдуму. Щоб уникнути звинувачень в упередженості, сільська рада згідно закону призначила референдум на 15 квітня. Дякуючи допомозі районної влади, ми змогли на високому рівні організувати підготовку до референдуму та саме голосування. Також хотілося б подякувати працівникам Ужгородського райвідділу, які забезпечили громадський порядок на території всіх трьох сіл. Особисто мені жаль за тими коштами сільського бюджету, які були викинуті на вітер – за їх рахунок можна було б облаштувати та озеленити наші вулиці. Але це вже хай залишається на совісті тих, хто вимагав провести референдум.
    Василь Хмельницький: "Хочемо господарювати самі!"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Нехай би оприлюднили в тих селах список iнiцiаторiв цього фiнансового марнотратства i заставили iх вiдпрацювати цi кошти на громадських роботах. Знаю, нема такого закону, на жаль.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кусі - ти б хоч книжку розумну почитав а не обгортки...