ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Понад 4,4 мільйони гривень ПДВ заборгувало підприємство з Ужгорода

    16 июня 2024 воскресенье
    19 переглядів

    Щодо директора підприємства порушено кримінальну справу.Слідчими податкової міліції ДПА у Закарпатській області за матеріалами працівників відділення боротьби із незаконним обігом підакцизних товарів МВПМ ДПІ у м. Ужгороді порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 212 ч. 3 КК України щодо директора одного з ужгородських підприємств.

    Плановою документальною перевіркою товариства з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства встановлено, що директором товариства укладено договір комісії з придбання товарів за рахунок Комітента. Ніяких дій на виконання договору комісії товариством (комісіонером) не здійснено, а кошти в сумі понад 500млн.грн., отримані від комітента за договором комісії, використано товариством на інші цілі.

    Таким чином, встановлено, що кошти, отримані ужгородським товариством для виконання договору комісії, використовувались не за їх цільовим призначенням - на закупку товарів для Комітента, а для здійснення іншої господарської діяльності, не пов’язаної з виконанням зобов’язань Комісіонера.

    Тобто відповідно до пп.1.22.2 п.122 ст. 1 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" такі кошти підпадають під визначення поворотної фінансової допомоги, а умовно нараховані відсотки на такі кошти відповідно до норм зазначеного Закону повинні нараховуватись підприємством та включатися до складу валових доходів.

    Посадові особи товариства в порушення пп. 1.22.1 та пп.1.22.2 п.1.22 ст.1, пп. 4.1.6 п.4.1 ст.4 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" не включили до складу валового доходу відсотки, умовно нараховані на суму поворотної фінансової допомоги, не повернутої на кінець звітного періоду, внаслідок чого було занижено валові доходи на суму майже 17,75млн.грн., з яких податкове зобов’язання по податку на прибуток складає 4,44млн.грн. Таким чином, посадові особи товариства шляхом заниження об’єктів оподаткування податком на прибуток ухилились від сплати податку на прибуток в сумі 4,44млн.грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

    За матеріалами слідчого відділу податкової міліції ДПА у Закарпатській області
    Ужгородським підприємцям донараховано близько 127 тисяч гривень податку на прибуток
    В обласному центрі Закарпаття запроваджено "собачий" податок розміром 1,7 гривні на рік
    Ужгородському підприємству відмовлено в відшкодуванні ПДВ на суму 2,5 млн.грн.
    Ужгородський мер-бізнесмен Ратушняк хоче поділитися власним багатством з народом України?!? Ха-Ха-Ха!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору