ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Шовіністи–русофіли з Євразійського союзу молоді спаплюжили українську національну символіку на Говерлі (ОНОВЛЕНО)

    23 июня 2024 воскресенье
    50 переглядів

    Оскільки публічна зневага до Української держави та її історії майже завжди залишається безкарною, бригади чорносотенців нахабніють усе більше. Днями, як уже повідомляв "UA-Reporter.com", активісти «Євразійского союза молодьожі» (ЄСМ) видерлися на найвищу вершину України — Говерлу, зрізали встановлений там на честь річниці незалежності металевий тризуб, кинули його на землю й спаплюжили, а також розбили молотками гранітну пам’ятну плиту греко–католицької церкви та пам’ятний знак, присвячений Конституції України. Насамкінець вандали прив’язали до флагштока нагорі чорний прапор свого об’єднання.

    Піком нахабства, однак, стала публічна заява ЄСМ, розміщена на інтернет–сайті організації. У ній сказано, що ЄСМ «бере на себе відповідальність за знищення державних символів так званої «дер­жави Україна» на горі Говерла». Акт вандалізму вчинено «сіламі отдєльнаго горнаго падраздєлєнія», тризуб названо символом окупації, синьо–жовтий стяг — прапором українських колаборантів, греко–католицьку церкву — сектантською, а Конституцію — так званою. «Цим безпрецедентним актом євразійського ентузіазму ЄСМ заявляє, що час так званої «незалежної України» закінчується. Замість цього утворення ми побудуємо Велику Україну в складі Євразійської Імперії». До цієї заяви можна було б ставитися поблажливо, як до маячні хворої людини, однак ЄСМ ще й погрожує. «В разі, якщо Юлію Тимошенко призначать Прем’єр–міністром так званої України, ми не зможемо зупинити наших українських активістів від превентивних акцій прямої дії проти керівництва цеї псевдокраїни». Як бачимо — прямий заклик до повалення законної влади і конституційного ладу в державі.

    Заяву «євразійці» ілюстрували світлинами і відео з Говерли, на яких, однак, не видно облич «сміливців» з «горнаго подраздєлєнія». Свою акцію ЄСМ вважають відповіддю на марш УПА 14 жовтня й державне відзначення 65–річчя заснування Української Повстанської армії.

    Слід сказати, що ЄСМ — не зареєстрований в Україні. Більше того — заборонений. Ще 20 вересня Харківський окружний адміністративний суд заборонив діяльність ЄСМ за екстремізм та заклики до насильницьких дій, однак самі «євразійці» на засідання суду не прийшли, демонструючи свою зневагу до всіх гілок української влади.

    Вчора, 19 жовтня, о шостій ранку на засніжену вже Говерлу вирушили співробітники МВС Івано–Франківської області. Вже по обіді з’явилося коротке повідомлення СБУ, що на вершині працюють і її люди та представники громадських організацій Івано–Франківщини та Закарпаття, разом з міліціонерами вони відновлюють сплюндровану державну символіку. «Один із осіб — громадянин України, який обґрунтовано підозрюється в організації скоєння акту вандалізму на горі Говерла, на поточний момент перебуває на території Російської Федерації», — йдеться у повідомленні Служби безпеки. Наразі тривають оперативно–розшукові заходи.

    Тим часом громадськість вимагає від правоохоронців активнішої позиції щодо терористичних заяв ЄСМ, пише газета "День". Громадянська мережа «Опора» вимагає якнайшвидшого розслідування злочину і покарання винних, а від Міністерства закордонних справ — вимагати від російської сторони висловити своє ставлення до акту вандалізму на Говерлі. Своє ставлення висловив і віце–спікер Верховної Ради V скликання Микола Томенко: «Оскільки йдеться не про приховане, а про свідоме хамське паплюження державної символіки України, Генпрокуратура якнайшвидше повинна відреагувати належним чином, — заявив Томенко. — Ідеться вже не про поодинокий випадок наруги над державними символами. Тому в новому скликанні парламенту необхідно якнайшвидше на законодавчому рівні захистити дер­жавну та національну символіку України».
    На Говерлі відновлюють понищені вандалами символи державності
    Юлію Тимошенко підозрюють у вчиненні "брутальної провокації" на Говерлі
    СБУ утверждает, что организатор теракта на Говерле уже удрал в Россию...
    Влада Закарпаття засудила вандалізм на Говерлі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А вы знали, что 22 мая — сборная Канады по хоккею ыиграла чемпионат мира в России? победив в финале команду ФинляндПии (2:0)! Как вам?
    https://ru.wikipedia.org/wiki/

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Якщо українці мають гордість, то знайдуть мерзоту за будь яких обставин! З власної практики знаю, що ці рос. шовінюшки тільки на першій погляд хоробрі, а як потраплять у надійні руки, то і на коліна стануть і навіть мінет готові робити! Тьху, гниди!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Клоуны, ой вы клоуны - уже же СБУ заявило, что фсе, на сайте размещенное - иммитация, что не было на самом деле срезания трезуба/спаплюживания флага итп.
    НУ были эти евразицы на Говерле, сняли ролик с оригинальными символами, а потом монтаж сделали, а щири украинцы из "нашенских"/БЮТ как ЛОХИ повелись на фсе это. Или намеренно ждали команду "фас" от Юлии Владимировны, чтобы сразу лаять начать.
    Все что было: акт "виртуального" спаплюживания

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Бойовик з Кавказу
    20.10.07 (19:01)
    Якщо українці мають гордість, то знайдуть мерзоту за будь яких обставин! З власної практики знаю, що ці рос. шовінюшки тільки на першій погляд хоробрі, а як потраплять у надійні руки, то і на коліна стануть і навіть мінет готові робити! Тьху, гниди!"
    Аха, мячты мячты;-))) Минет те делать не будсут. Тебя, быдло, лишат этого места, боевик ты кренов;-)П.С мало того, что ты - быдло, ты еще и неосведомленное быдло.
    Личности уже установлены

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вот тут почему-то удосужились обновить инфо:
    http://www.podrobnosti.ua/criminal/ethical/2007/10/20/466451.html
    "Дополнено в 13:07:

    Наливайченко рассказал, что исполнители прибыли 12 октября в Украину сначала в Сумы, потом в Киев, а в дальнейшем приехали к Говерле. По его словам, после подъема на вершину горы эти люди имитировали спиливание деталей конструкций в виде малого герба Украины и нанесли краской на памятный знак Конституции Украины эмблему ЕМС. Исполняющий обязанности главы СБУ подчеркнул, что флага Украины на тот момент на флагштоке не было.

    После этого, как отметил Наливайченко, злоумышленники сняли результаты своей деятельности на камеру мобильного телефона, спустились с горы и покинули территорию Украины.

    Наливайченко сообщил, что Леонид Савин смонтировал снимки и разместил их на веб-сайте ЕСМ вместе с видеороликом, в котором имитируется перепиливание Тризуба.

    "СБУ четко зафиксировала, что герб и другие детали конструкции находятся на своих местах", - отметил он, добавив, что в настоящий момент вся государственная символика находится в том состоянии, в котором она была до совершения преступления."
    Вывод: определенные СМИ либо поддались жареным скандальным фактам либо исполняли заказ Юлии Владимировны и Ко. активно негодуя

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    За украинскую символику - расстрел, только расстрел! мы им покажем 37й год!