ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Тарас Чорновіл виклав місії ОБСЄ свою оцінку нинішнього етапу виборчої кампанії

    27 апреля 2024 суббота
    48 переглядів

    У складі місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України 26 грудня 2004 року працюватиме 61 короткостроковий спостерігач від країн СНД.

    Про це у ході зустрічі у вівторок, 21 грудня, з керівником центрального штабу Віктора Януковича Тарасом Чорноволом сказав керівник місії ОБСЄ зі спостереження за ходом президентських виборів в Україні Герт Аренс.

    Він запевнив Т.Чорновола, що з метою дотримання законності робитиме все залежне від нього, щоб вибори в Україні пройшли чесно і прозоро, а їх результати не ставились під сумнів.

    Керівник виборчого штабу висловив своє бачення перебігу нинішнього етапу виборчої кампанії та побажання стосовно роботи спостерігачів від міжнародних структур, зокрема щодо більш ретельної уваги до порушень, які чиняться командою опонента в Західній та Центральній Україні і які "не мають нічого спільного з поняттям "демократія". Зокрема, він висловив занепокоєння шаленим тиском на виборців В,Януковича, який розгорнуто на заході України, що може вплинути на їхнє волевиявлення.

    Г.Аренс зауважив, що, навіть, у разі, якщо переможе Віктор Ющенко, "Януковича отримає шанс стати вагомим політиком, який матиме значні шанси на виборах 2006 року".

    У ході зустрічі домовлено, що місія спостерігачів ОБСЄ, зокрема, отримає інформацію про порушення, яка надходить на телефони "гарячої лінії" "Демократичного центру" та громадської приймальні, котрі працюють при штабові. Г.Аренс запевнив, що вона буде ретельно перевірена та врахована місією у разі підтвердження фактів.

    Торкаючись ролі адмінресурсу у попередніх турах, керівник штабу висловив жаль, що "ми не змогли нейтралізувати частину порушень, які чинила влада, керована Президентом, "під виглядом допомоги нашому кандидату". При цьому він відзначив, що це були саме порушення, а не фальсифікації, як стверджує команда опонента, до того ж вони не мали такого масового характеру, як це було представлено в зарубіжній пресі та ЗМІ, підконтрольних В.Ющенкові. Сьогодні ж, переконаний Т.Чорновіл, "підкидання адмінресурсу Ющенкові має на меті поставити під сумнів результати виборів 26 грудня".

    ya2004.com.ua
    Штаб Януковича вимагає негайної перевірки заяв Омельченка або вибачення Ющенка
    На Донбасі погрожують звільненням з роботи прихильникам Януковича -Чорновіл
    Виборчі штаби почали готуватися до третього туру

    Тарас Чорновіл: Кучма «здав» Януковича

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору