ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Тільки одна операція податківців Закарпаття принесла бюджету понад 100 тис. грн.

    01 мая 2024 среда
    61 переглядів

    Сьогодні податківці та митники виконують провідну роль у наповненні державної казни. Отже, і заходи щодо боротьби з контрабандою та шахрайством повинні застосовуватися перш за все саме цими службами. Аби активізувати співпрацю, у липні цього року обидва відомства затвердили спільні заходи, мета яких - здійснення державного контролю за експортом окремих видів товарів суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності. У рамках реалізації цього плану дій нещодавно було затримано 8 вантажівок, якими фірма з Чопа з порушенням митних правил завозила зі Словаччини на Україну керамічні кахл, повідомляє прес-служба ДПА в Закарпатській області.

    Оперативну інформацію про те, що через митницю під виглядом кахлів керамічних неглазурованих ввозяться кахлі глазуровані, відпрацьовували працівники Управління податкової міліції ДПА в області. Під час проведення комплексу заходів на автокемпінгу в Ужгороді було перевірено вантажний автомобіль. Він був під митним обстеженням та згідно з представленими документами перевозив понад 1 200 м кв. плитки керамічної неглазурованої для підлоги.

    Згодом на Чопській митниці провели відбір взірців продукції і направили на експертну оцінку у Торгово-промислову палату у Закарпатській області. З'ясувалося, що замість дешевих неглазурованих кахлів автівки перевозили дорогі кахлі. У результаті чого митні платежі були занижені на 13 тисяч гривень за кожен вантажний автомобіль.

    Ще один дивний факт було виявлено у ході проведення цієї операції. Чопська фірма згідно з договором купівлі-продажу реалізує плитку керамічну київській промислово-технічній компанії, а та в свою чергу повинна розрахуватися за товар у 65-денний термін. Однак розрахунок проводиться нерегулярно, в порушення термінів розрахунків, а на додаток кияни ще й боргують 500 тисяч доларів. Таку ж суму боргує фірма з Чопа словацькій фірмі-відправнику. Остання, не пред'являючи будь-яких вимог товариству, і надалі постачає керамічну плитку великими партіями без розрахунків. Чи немає тут якихось махінацій, повинна з'ясувати подальша перевірка.
    Податкові новини Закарпаття
    Закарпаття. У громадянина Словаччини на пропускному пункті Тиса” конфісковано “БМВ” вартістю більше півмільйона гривень
    За 9 місяців 2004 року на Закарпатті виявлено 123 злочини у сфері оподаткування
    Приватизація по-ужгородськи

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору