ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Україна пропонує Словаччині спрощений візовий режим у 50-кілометровій зоні

    26 июня 2024 среда
    26 переглядів

    Україна хоче підписати зі Словацькою республікою угоду про спрощений візовий режим у 50-кілометровій прикордонній зоні на кшталт угоди з Угорщиною. Про це повідомив вчора міністр закордонних справ України Арсеній ЯЦЕНЮК в інтерв’ю журналістам.

    Як передає кореспондент УНІАН, міністр нагадав, що місяць тому Україна підписала угоду з Угорщиною про безвізові поїздки українських громадян в межах 50-кілометрової прикордонної зони. А.ЯЦЕНЮК переконаний, що аналогічна угода має бути підписана і з словаками.

    «Ми сьогодні офіційно започаткуємо переговори щодо цієї угоди, і до кінця року вона повинна бути», - підкреслив міністр закордонних справ України.

    Як повідомляв УНІАН, 18 вересня міністри закордонних справ України та Угорської Республіки Арсеній ЯЦЕНЮК і Кінга ГЬОНЦ підписали Угоду про правила місцевого прикордонного руху. Положеннями Угоди передбачено безвізовий рух через спільний кордон громадянами України та Угорщини, які проживають у прикордонній зоні (50 км від кордону) на підставі дозволів на спрощений перетин кордону.
    Мешканці Закарпаття з Нового року їздитимуть до Угорщини без шенгенської візи
    На Закарпатті відновлено рух у пункті пропуску "Малий Березний—Убля" на українсько-словацькому кордоні

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору