ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Хто наведе порядок з «маршрутками»?

    04 мая 2024 суббота
    39 переглядів

    Градоначальники обласного центру Закарпаття обіцяють, що з 15 грудня маршрутні таксі в Ужгороді стануть охайнішими, водії не сваритимуться з пасажирами, не хамитимуть їм та не будуть курити в салоні. І, що найголовніше, «маршрутників» знову обіцяють привчити до дисципліни дотримання графіка перевезень, у противному разі обіцяють відбирати ліцензії.Цього тижня в обласному центрі закінчився конкурс на перевезення пасажирів на постійних міських маршрутах загального користування у звичайному режимі та режимі маршрутного таксі.

    Спільними зусиллями комісії при міськвиконкомі та ДАІшниками було забраковано близько 30 «маршруток». Половину з них через те, що авто не мало охайного зовнішнього та внутрішнього вигляду (тут визначала комісія), решту — через поганий технічний стан. Водіїв, котрі мають хороший досвід роботи, але старі авта, попередили: з ними укладуть тимчасову угоду на перевезення терміном на 3 місяці, однак протягом цього часу водії (чи власники) повинні придбати новий транспортний засіб.

    Щодо графіка. Міська влада обіцяє, що на автобусних зупинках вивісять графіки руху маршрутних таксі та автобусів, і якщо «маршрутка» не приїде вчасно, мешканці міста мають право скаржитися. Навіть бажано скаржитися, причому листи та заяви приносити у Комісію з координації роботи транспорту або ж у міський транспортний відділ (міськвиконком). На кожному маршруті в місті призначено головну особу, яка й слідкуватиме за порядком. Як метод боротьби з несправедливими діями водіїв, будуть розклеєні в салоні кожної одиниці громадського транспорту «Права пасажирів та обов’язки водіїв». Кожен пасажир, чиї права будуть порушені внаслідок дій водія, може звернутися зі скаргою, знову ж таки, до міського транспортного відділу або в Управління з захисту прав споживачів. За першу скаргу водієві винесуть догану та попередження, за другу — розірвуть угоду на перевезення. Такі жорсткі методи покликані убезпечити пасажирів від водіїв, які полюбляють курити в салоні, лаятися, зачиняти двері автобусів просто перед обличчями літніх людей тощо.

    Офіційними перевізниками найпопулярніших ужгородських маршрутів № № 8, 14, 21, 20 тощо залишилися підприємства ВАТ «Ужгородське АТП 12107» та ТОВ «Дар», тобто ті кандидати, котрі мали змогу здійснювати перевезення транспортом як малої й середньої, так і великої місткості, а також збільшити його кількість (наприклад, на маршруті № 14 з 15 грудня працюватиме вже 15 мікроавтобусів та 18 ПАЗиків). Саме це ставилося як головна вимога — забезпечення маршруту транспортом різної місткості. Однак, як стверджує заступник Ужгородського міського голови Ален Панов, нікого з досвідчених водіїв не залишили без хліба.

    І щодо маршрутів. Міська влада каже, що тієї кількості перевізників, яка обслуговуватиме міські маршрути, повинно вистачити для перевезення всіх ужгородців. Якщо ж не вистачатиме (повинні бути скарги від мешканців міста), то проведуть додатковий конкурс, принаймні законодавство дозволяє це зробити, повідомляє "РІО".
    Закарпаття: Екс-начальника "шостого відділу" намагалися допитати в Ужгородському СІЗО по "справі маршруток"
    Щоб не гірше, ніж у Європі!..
    На Закарпатті повертаються до старих тарифів на проїзд в автобусах міських маршрутів?
    Перевізники проти пільговиків

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору