ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородська міськрада: Акти, факти і ...вирок!

    15 мая 2024 среда
    51 переглядів

    На початку 2005 року прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу за фактом зловживання владою або службовим становищем посадовцями відділу капітального будівництва Ужгородської міської ради, в результаті чого зникло понад два десятки мільйонів гривень, що були виділені з державного бюджету на реконструкцію об’єктів комунальної власності обласного центру. Згодом було затримано завідуючого відділом капітального будівництва міськради Л. за підозрою у розтраті цих коштів, про що тоді повідомляли багато засобів масової інформації. Досудове слідство вела прокуратура області.

    Днями Ужгородським міськрайонним судом завершено розгляд цієї резонансної справи, учасників фінансової оборудки визнано винними у злочинних діях, тобто судом підтверджено державне обвинувачення, підтримуване прокуратурою.

    Встановлено, що колишній завідувач відділом капітального будівництва Л. за попередньою змовою із заступником відділу інженерної підготовки ЗАТ „Фірма „Західхімпроммонтаж” Б., використовуючи своє службове становище вирішили профінансувати фірму за нібито виконані підряді роботи за рахунок субвенції з державного бюджету. Створювалась видимість виконання робіт з реконструкції об’єктів комунальної власності міста.

    Порушуючи порядок державного фінансування капітального будівництва , Л., як розпорядник бюджетних коштів, протиправно підписав і засвідчив печаткою надані йому Б. (з відома його безпосередніх керівників Т. і П.) завідомо неправдиві офіційні документи. На їх підставі Л. переказав кошти за фактично невиконані роботи.

    Склав і підписав їх від імені генпідрядника заздалегідь на прохання Л. Серед них акти виконаних підрядних робіт з реконструкції стадіону „Авангард”, зокрема, з електроосвітлення та електропідігріву футбольного поля ; спорудження трансформаторної підстанції; зовнішніх мереж каналізації та автономного поливального водопроводу; облаштування резервуарів води. Є в справі й акти приймання нібито виконаних підрядних робіт на насосній станції, реконструкції ділянки водопровідних мереж високого тиску мікрорайону „Сторожниця”, вул. ак. Корольова і таке інше.

    Словом, на папері, в актах багато що було зроблено - майже на 5 мільйонів гривень. На жаль, цього не відчули мешканці Ужгорода, футболісти „Закарпаття” та їх уболівальники. Зловживаючи службовим становищем та вносячи до офіційних документів за відомо неправдиві відомості, інше підроблення документів Л. спричинив тяжкі наслідки інтересам держави, що карається за санкціями ст.ст. 364 ч.2 і 366 ч.2 КК України.

    Суд за такі дії покарав Л. позбавленням волі на 7 років, його спільників засуджено кожного на 5 років з випробуванням.

    До речі, минулої суботи, напередодні винесення вироку, майже всі обласні газети оприлюднили прес-конференцію Олександра Лелекача, де він заявив, що прокуратура упереджено вела досудове слідство, а він в історії про зниклі з міської казни мільйони гривень стає "цапом-відбувайлом" і чистий перед законом мов ангельське дитя.

    Як бачимо, суд дійшов протилежної думки.

    Прес-служба прокуратури Закарпатської області
    На Закарпатті все ще шукають 21 мільйон гривень, які "пропали" з бюджету м.Ужгород (ОНОВЛЕНО)
    Закарпатська прокуратура: Кошти в Ужгороді таки розкрадалися...
    Судове рішення зобов’язує ЗАТ "Західхімпроммонтаж" виплатити Ужгородській міськраді 16,5 млн.грн.
    Віктор Погорєлов заявляє, що інформація про зникнення 21 млн. грн. з бюджету Ужгорода не відповідає дійсності

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Грановський,з Киваловим прийдуть до влади і повернуть вкрадені 300 млн. "артеку" та з інших регіонів Украіни в тому числі і Закарпаття.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А хто такий П?
    Важко повірити, що самовільно, без згоди хазяїна кралии "шіски". Сподівалися, що й їм припаде якась кістка.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    На "П" міліони призвищ як на Закарпатті так і на Івано-франкивщини прочитай справи і побачиш що це заступник голови правління з Франнківська.І не треба натякати на шось інше.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Тебе козлу лиш бы кого-то посадили.Важко повирити!Кто ты такой,чтобы рассуждать и судить других,черт засратий.Чтоб знал хазяин -начальник зоны или тюрьми,а 6 если крысятничает в стойле будет.Кость будеш жрать ты сопляк!Не суй свое рыло кудща не следут.Политики и без тебя разберутся.кто за чем стоит.