ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В армію підуть тисяча закарпатців. А 260 залишаться служити за контрактом

    23 июня 2024 воскресенье
    30 переглядів

    В Україні стартувала призовна кампанія "Осінь-2007", яка завершиться в останній день листопада цього року. На строкову військову службу, згідно з наказом міністра оборони України від 13 вересня 2007 p., буде призвано 29 500 людей.

    Зокрема, до лав Збройних Сил України - 22 тис. юнаків, до Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України - 5 тис. 900, до Державної спеціальної служби транспорту - 300 та до Державної прикордонної служби України - 1 тис. 300.

    З нашої області до лав української армії підуть близько тисячі юнаків, - про це «НЕДІЛІ» повідомив заступник обласного військового комісара підполковник Іван Балашов. Найбільша кількість закарпатців, близько 50%, підуть служити у сухопутні війська, меншими частками - в інші роди військ. 15 дужих закарпатських хлопів відібрали у президентський полк, ще кілька на корвет „Ужгород", який, за словами Балашова, постійно набирає юнаків з нашої області.

    Окрім того, у військових частинах цьогоріч з запланованих 260 контрактників відібрали 245. «Сьогодні є чим зацікавити рядових продовжити військову службу в лавах української армії за контрактом. Адже мінімальна зарплатня у рядового становить 900 грн., окрім того, вона збільшується в залежності від роду служби, вислуги, майстерності. А вже в 40 років можна спокійно йти на досить пристойну пенсію держслужбовця», - зазначив Балашов.

    Перша група краян відправлятиметься на військову службу з обласного військкомату 15 жовтня. Слід відзначити, що тут же 62 майбутні армійці з далеких районів області зможуть комфортно переночувати і похарчуватися.

    Роман СЕНИШИН, "Неділя"
    Українські військові вирушили до Словаччини. Започатковувати побратимські відносини...
    Закарпаття: На Оріховицькому військовому полігоні підірвалася людина!
    Із Закарпаття до українського війська призовуть 984-х юнаків

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору