ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В освітніх закладах Закарпаття будуть створені громадські наркологічні пости

    30 апреля 2024 вторник
    35 переглядів

    З приводу наркотиків Закарпаття не назвеш проблемною областю. Та все ж протягом цього року у регіоні виявлено 266 наркозлочинів, з яких 68 – за збут наркотиків, 10 – за надання приміщення для виготовлення та вживання наркозасобів, 5 – за схиляння до вживання наркотиків, у тому числі одного неповнолітнього.

    Як повідомив на вчорашній нараді в Закарпатській облдержадміністрації перший заступник голови ОДА Олег Гаваші, за аналізований період в області знешкоджено організоване злочинне угруповання у складі 6 осіб, яке займалось збутом наркотичного засобу в розважальних закладах м. Чоп, а також розкрито міжнародний канал постачання пігулок „екстезі”. Загалом, з незаконного обігу від заготівельників та розповсюджувачів вилучено понад 393 кг наркотиків.

    Значну увагу відповідні служби спрямували на недопущення розповсюдження наркотиків на території навчальних закладів. У результаті комплексного відпрацювання перевірено 703 загальноосвітні школи, 9 ліцеїв, 8 гімназій, 20 ПТУ та всі вищі навчальні заклади на предмет вживання та розповсюдження наркотиків. Виявлено 13 фактів незаконного обігу, в 11 випадках порушено кримінальні справи.

    Найближчим часом у навчальних закладах будуть також створені громадські наркологічні пости для профілактичної роботи з неповнолітніми.

    Що ж до питання про дотримання чинного законодавства з охорони праці та працевлаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, то вже з вересня контроль у цій сфері значно посилиться, повідомили „UA-Reporter.com” у прес-службі Закарпатської ОДА. Адже перевірки підприємств, установ і організацій проводитимуть так звані громадські інспектори праці. Цими повноваженнями наділять працівників районних і міських служб у справах неповнолітніх, котрі пройдуть навчання у державній інспекції праці.

    За поданням центрів зайнятості місцевими державними адміністраціями та виконавчими органами відповідних рад на 2005 рік заброньовано 84 робочі місця для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
    Закарпаття: Для працевлаштування дітей-сиріт заброньовано 84 робочі місця

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору