ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В п`яти областях провели в останню путь українських миротворців

    27 апреля 2024 суббота
    53 переглядів

    Сьогодні на Житомирщині, Хмельниччині, Львівщині, Одещині, Харківщині проводжали в останню путь вісьмох українських миротворців, чия служба в Іраку трагічно завершилася 9 січня.Всі вони, за визнанням родичів і друзів, поїхали в охоплену війною країну, щоб заробити на гідне житло. Тепер їхнім сім`ям виділять квартири. Але щасливим новосілля без батька не назвеш. Тим паче – без матері, адже, нагадаємо, від вибуху в Ес-Сувейрі загинула і перша жінка-миротворець.

    Христинка та Віталик сьогодні ховали маму – старшого сержанта медичної служби Віру Петрик. Поруч бабуся та дідусь, окрім яких у цих дітей нікого не лишилося. Віра виховувала дітей одна. Рішення жінки поїхати до Іраку було невипадковим – разом із дітьми Віра мешкала у кімнаті гуртожитку на зарплату 500 гривень. До Іраку жінка вирішила поїхати, аби забезпечити майбутнє своїм дітям і купити власну квартиру. Після вибуху у місті Ес-Сувейра, що 9 січня забрав життя Віри, Віталик та Христинка отримають власне житло. Але мами там не буде...

    А на Хмельниччині сьогодні прощалися з двома офіцерами - 40-річним підполковником Олегом Матіжевим та 29-річним капітаном Юрієм Заграєм. Біля труни командира 72 окремого механізованого батальйону Олега Матіжева – батьки, дружина та сини, один з яких вирішив наслідувати батька – став військовим. У капітана Юрія Заграя лишилися дружина та донька. У цих загиблих миротворців багато спільного – у чужу країну вони поїхали, аби покращити матеріальний стан своїх родин.

    Товариші по службі загиблих миротворців, яким пощастило лишитися живими, переконані: вибух боєприпасів поблизу міста Ес-Сувейра був терактом. Адже наші хлопці дотримувалися усіх правил безпеки.

    Родини загиблих миротворців отримають по 105 тисяч доларів. Також Кабінет Міністрів виділив мільйон 800 тисяч гривень на покупку житла.

    Міська влада Хмельницького взяла на себе організацію поховання та витрати на них. Також родинам загиблих виділять по 10 тисяч гривень. Втім навряд чи гроші допоможуть вгамувати біль людей, які втратили близьких. //ICTV

    Процесс вывода украинских войск из Ирака нельзя затягивать, - Виктор Янукович
    В Іраку введено надзвичайний стан
    Українські миротворці в Іраку ліквідували схованку зі зброєю
    До Іраку вирушили три закарпатські добровольці

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору