ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді покладуть квіти до стели пам’яті В’ячеслава Чорновола

    21 мая 2024 вторник
    20 переглядів

    В Україні знято художньо-документальний фільм про життя і діяльність відомого українського політика і громадського діяча, лідера Народного Руху України В‘ячеслава Чорновола під назвою «Той, хто розбудив Кам'яну державу», повідомляє Інтерфакс-Україна.Як повідомив у понеділок на прес-конференції в Києві режисер фільму Володимир Онищенко, у фільмі демонструються унікальні хронікальні кадри НРУ, які ніколи не показували по телебаченню. Важливу роль у стрічці відіграють екранізовані протоколи допитів головного героя.

    За його словами, головним стрижнем кінострічки стала українська народна казка «Кам'яна держава», з сюжетними колізіями якої, на думку сценариста, метафорично співвідноситься доля В.Чорновола.

    В.Онищенко підкреслив, що «слова у фільмі документальні і в ігрових сценах він, режисер і сценарист, від себе слів не додавав».

    Роль головного героя виконує Сергій Романюк. «Головним було відобразити шлях і горнила, через які пройшов Чорновіл, трагічно загинув, і не дожив до тих часів, за які все життя боровся», – сказав С.Романюк.

    Слідчого КДБ в стрічці зіграв український актор Євген Паперний. Він сказав, що з великим задоволенням зіграв у фільмі про «істинного, справжнього героя України».

    Знімався фільм у багатьох містах України. Зокрема, в Києві, Маріуполі, Донецьку, Львові.

    Тривалість фільму – 1 година 40 хвилин.

    ***

    До речі, завтра, 23 серпня, після свого чергового засідання виконком Ужгородської міської ради у повному складі відбуде із площі Поштової на міський "кордон" із с.Сторожниця. Тут вищі міські чиновники покладуть вінки і квіти до стели пам’яті лідера Народного Руху України В’ячеслава Чорновола, встановленій на одному з будинків на вулиці його імені.

    Як на Закарпатті відзначатимуть День Незалежності України?
    Іноземці фотографують в Ужгороді ...купи сміття, яке вже 5 днів ніхто не вивозить!
    Україна вшановує пам’ять В’ячеслава Чорновола

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору