ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді пройшов ...ярмарок бібліотечних ідей

    28 июня 2024 пятница
    57 переглядів

    Восени директори обласних бібліотек України для дітей традиційно збираються на конференцію. Цьогоріч столицею форуму став Ужгород, а саме Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва. Про далеко не паперові ідеї та диспути розповідає директор Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Валентина ЧІКА.

    — Минулоріч дитячі бібліотеки збиралися в Донецьку. Звісно, матеріальний рівень книгозбірні такого індустріального міста великий. І тому всіх здивувало, що наша бібліотека не поступилася донецькій.

    Впродовж десятиліть у нас не проводилося ремонту. Тільки останніми роками отримали обладнання, меблі. Маємо 10 комп'ютерів, зв'язаних з інте-рнетом. Бібліотека стала центром різноманітних конкурсів, зустрічей із письменниками. Ми відкрили імена багатьох талановитих закарпатських дітей.

    Зібрали їхні твори під ошатною обкладинкою альманаху.

    Щодо самого форуму, то гості були вражені теплотою, з якою тут приймають гостей. А ще це був справжній ярмарок бібліотечних ідей. До прикладу, працівник Національної бібліотеки України для дітей Н.Дзюба підняла актуальну тему електронного краєзнавства. Ми побачили дуже цікаву картину інтернет-ресурсів бібліотек України для дітей.

    "Цінує розум вигуки прогресу, душа скарби прадавні береже" - така тема-цитата виступу директора Рівненської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва. Харків'яни говорили про перспективу використання дитячої ігрової книги. Йшлося також про триєдиність дитячої літератури - письменник, видавець, бібліотека, адже в цьому ланцюжку багато проблем. Херсонські гості поділилися досвідом, як співпрацюють дитяча бібліотека і громада. Словом, було сказано дуже багато цінного.

    Марина ЮРЧИК, Ужгород
    В Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулась презентація нових бібліографічних видань та бенефіс видавництва "Ґражда" (Ужгород)
    За один рік на Закарпатті зникло 80 бібліотек!
    Бібліотекар Ужгородського нацуніверситету отримала звання "Заслуженого працівника культури України"
    У Львові відкрили бібліотеку для людей з вадами зору

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору