ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відбулося чергове засідання правління ЗТО УСВА

    02 мая 2024 четверг
    57 переглядів

    Минулої суботи в обласному центрі Закарпаття відбулося чергове засідання правління Закарпатської територіальної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
    Розглянуто проблемні питання роботи районних і міськрайонних організацій щодо реалізації державної соціальної політики стосовно ветеранів локальних війн, у яких Україна брала участь після другої світової війни і в яких бере участь і дотепер. Правління констатувало, що система соціально-правового захисту учасників бойових дій та інвалідів, ветеранів локальних війн, яка діяла у попередні роки, все більше руйнується з ініціативи теперішньої виконавчої влади, а надання соціальних пільг передбачених Конституцією і Законами України все більше зменшується. Ветерани війни в Афганістані та інших локальних війн, мешканці Закарпаття навели чисельні приклади ігнорування їх законних соціальних прав щодо забезпечення житлом, протезування у тому числі зубопротезування, санаторно-курортного лікування, транспортного забезпечення особливо на міжміському та приміському транспорті, забезпечення твердим та рідким паливом, тощо.

    Правлінням ЗТО УСВА прийнято план дій на найближчий час та в подальшому щодо сприяння місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування в районах і містах області у забезпеченні ветеранів війни житлом, у ремонті помешкань сімей загиблих і померлих ветеранів, протезуванні інвалідів, санаторно-курортному лікуванні, зубопротезуванні, тощо. Головам районних і міськарйонних організацій УСВА дано доручення до 1 серпня поточного року уточнити список ветеранів війни в Афганістані, інших локальних війн гостропотребуючих у невідкладному соціально-правовому захисті та направити його відповідним місцевим державним адміністраціям і виконкомам Рад.

    Іншим питанням правління розглянуло політичну ситуацію, яка склалася навколо і всередині ЗТО УСВА після минулих президентських виборів України.

    Голови районних та міськрайонних організацій засвідчили, що окремі посадовці обласної та районних державних адміністрацій в Закарпатті шляхлом брутального тиску і соціального підкупу намагаються схилити їх до вираження недовіри правлінні ЗТО УСВА , дострокової зміни її голови Сергія Слободянюка легітимно обраного на чотири роки ХІ Конференцією цієї організації 23 квітня 2004 року. Члени правління жорстко засудили неправомірні втручання місцевої виконавчої влади в Закарпатті. Одноголосно прийняли відповідне звернення до органів юстиції в області, яким попередили їх про недопустимість здійснення будь-яких юридичних дій спрямованих на на реєстрацію і легалізацію сфальсифікованих від імені ЗТО УСВА протокольних документів начебто проведених позачергових конференцій в районах і містах області. Відзначалося, що окремі учасники бойових дій, які не є членами УСВА, виступили “штрейбрехерами” що діють на політичне замовлення влади по розколу УСВА .Тому правлінням прийнято рішення, після повернення ветеранів афганської війни, інших локальних війн із заробітків з Європейських країн та країн СНД скликати в установленому статутом порядку скликати позачергову конференцю ЗТО УСВА, де розглянути ситуацію, яка склалася.

    Правління ЗТО УСВА направлено текст прийнятого звернення управлінню юстиції в Закарпатській області та засобам масової інформації, що діють на території краю.

    Сподіваємось, що керівники та інші посадовці місцевих державних адміністрацій в Закарпатській області припинять свої намагання розколоти афганський ветеранський рух і не будуть здійснювати кроки, які можуть призвести до відкритого жорсткого протистояння.

    Прес-служба Закарпатської територіальної організації Української сіплки ветеранів Афганістану

    "Афганці" зробили Політичну заяву щодо антиконституційного втручання влади у діяльність громадського об’єднання
    Закарпатські ветерани Афганістану визнали роботу місцевих органів виконавчої влади недостатньою
    В Ужгороді перебуває перший заступник голови УСВА Юрій Зубко
    Закарпаття: Балога замовив Слободянюка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору