ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відбувся "круглий стіл" учасників виборчого процесу

    03 июля 2024 среда
    35 переглядів

    У суботу, 17 лютого, в Ужгороді відбулася координаційна зустріч учасників виборчого процесу за участю заступника посла ОБСЄ в Україні Мортена Енберга, радника координатора ОБСЄ з юридичних питань Валерія Жолдака, представників ТВК, політичних партій та блоків, ЗМІ, влади та громадськості області. У дискусії взяли участь представники обласних штабів «НУ», БЮТ, Блоку Литвина, КПУ, ПРП, партій «Справедливість», «Відродження», «Третя сила» та інших.Як зазначив у своєму виступі Мортен Енберг, вся діяльність ОБЄС в Україні ведеться згідно з Мандатом координатора ОБСЄ і на прохання уряду України. А круглий стіл був зініційований для обміну думками на нейтральній території та врахування порад учасників щодо оптимізації виборчого процесу в Україні. Мортен Енберг також підкреслив, що ОБСЄ не організовує спостерігачів на вибори, цю функцію здійснює Бюро з демократичних інституцій прав людини.

    Під час круглого столу відбувся доволі гострий обмін думками між присутніми представниками різних політичних сил. Говорили про готовність списків виборців, представництво партій у ДВК та ТВК, укомплектування яких закінчується 18 лютого. За спостереженнями обласного відділення КВУ майже по кожній дільниці в області бракує людей, а партії та блоки не встигнуть подати всі кандидатури до кінцевого терміну.

    На зустрічі йшлося також про методи, які застосовують при агітації ті чи інші штаби. Зокрема, заступник керівника обласного виборчого штабу БЮТ Андрій Сербайло звинуватив блок «Наша Україна» у використанні «чорного піару» проти БЮТ, застосуванні адмінресурсу. У відповідь В.Шкріба, заступник керівника блоку «НУ», заперечив такі факти, заявивши, що нашоукраїнці теж фіксують некоректні прояви з боку опонентів, а у Берегові та Тячеві на агітаторів «НУ» чиниться тиск.
    Від криміналу в депутати, або народні "МалИннИкИ" України
    Закарпатські "пористи" і ПРП "розбіглися"...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору