ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці зайняли друге командне місце на всеукраїнських змаганнях "моржів" у Тернополі

    28 апреля 2024 воскресенье
    37 переглядів

    На території басейну Тернопільського міського клубу загартування і зимового плавання «Нептун», що у гідропарку «Топільче» відбулися всеукраїнські змагання із зимового плавання. Його організаторами стали обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Україна», профспілки та Тернопільське міське об’єднання «нептунівців», – повідомили 21 грудня у прес-службі Тернопільської обласної ради профспілок.

    Тернопіль уже втретє приймав учасників змагань із цього виду спорту зі всієї України. Попередні відбулися у 2000 та у 2002 роках.

    Слави столиці «моржів» Тернопіль зажив передусім завдяки тому, що ось уже впродовж двох десятків років ентузіасти міського клубу загартування і зимового плавання «Нептун», створивши необхідну базу для купання і плавання у крижаній воді, залучають до цього корисного для здоров’я заняття сотні краян.

    Головну роль у цьому русі відіграє обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Україна», яка співпрацює з профспілками регіону. Немало тернопільських «моржів» демонструють високі результати на обласних та республіканських змаганнях із цього виду народного спорту.

    Цьогорічне спортивне свято проходило за спеціальним сценарієм. Після марш-параду представників колективів обласної організації ФСТ «Україна» та команд-учасниць змагань до присутніх з вітальним словом звернулися голова Тернопільської обласної ради профспілок Андрій Присяжний, заступник начальника управління Центральної ради ФСТ «Україна» Неля Тараканова, голова Федерації зимового плавання України Роман Тимовчак. Опісля символічні Нептун і Русалка випробували льодову купіль на придатність для плавання «моржів». Відтак почалися запливи жінок на 25 метрів і чоловіків – на 50 метрів.

    Загалом у змаганнях взяли участь 13 команд із 9 областей України і майже 40 ентузіастів зимового плавання. Найбільше їх представляло другу вікову групу серед чоловіків після 40 років – 17 спортсменів. Найкращий результат у цій віковій категорії продемонстрував мешканець Тернополя Леонід Лаптєв (28,5 сек.), а першість серед чоловіків до 40 років дісталася спортсмену з Івано-Франківської області Віталію Павляшику. Його землячка Тетяна Амброс перемогла серед жінок, котрим до 35 років (17 сек.). Фактично такий же результат (17,2 сек.) продемонструвала представниця з Чернігівщини Ксенія Какічева у віковій категорії після 35 років, яка у своїй віковій визнана переможницею.

    А командну першість здобули чернігівські «моржі». На другому місці – «моржі» із Закарпаття. На третю сходинку п’єдесталу піднялися представники Івано-Франківської області. Тернополяни – на четвертому місці. Вони відстали від бронзових призерів всього на 2 очки.

    Переможці змагань отримали призи Центральної ради ФСТ «Україна». Також учасники змагань отримали відзнаки Тернопільської обласної ради профспілок.

    Усіх учасників та гостей свята нагодували смачною кашею і напоїли гарячим чаєм кухарі з тернопільської військової частини, які приїхали до зимового басейну з «польовою» кухнею. Значну спонсорську допомогу у проведенні змагань надав тернопільський підприємець Михайло Гросуляк, повідомляє ЗІК.
    Ужгородський орден відморожених
    Закарпаття: Удванадцяте мешканець Свалявщини зустрів Новий рік ...в ополонці!
    Здоров’я людини на 50 відсотків залежить від неї самої. Хворіти чи ні — вибір за вами!
    Ужгородські "моржі" відкрили зимній сезон

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору