ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатське село залишається незабезпеченим медичними працівниками в середньому на 8 відсотків

    21 мая 2024 вторник
    45 переглядів

    Сьогодні на брифінгу в Ужгороді начальник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Михайло Турянчик розповідав про покращення медичної допомоги на селі.

    Серед основних проблем, що існують на рівні первинної медико-санітарної допомоги в сільській місцевості були названі невідповідність матеріально-технічної бази закладів нормативам МОЗ, застарілий транспорт (близько 70%), кадровий дефіцит лікарів та медперсоналу середньої ланки.

    Сільське населення Закарпаття залишається незабезпеченим медичними працівниками в середньому на 8%. У гірській місцевості цей показник дещо вищий. Саме тому вкрай важливим є вирішення питання закріплення медиків у сільській місцевості: надання їм необхідних умов проживання та достойної оплати праці. Вирішити це питання покликані ініціативи президента, а також введення у дію в 2008 році 3-го етапу єдиної тарифної сітки, що дозволить підвищити зарплату медикам до 1,5 тисячі гривень. У той же час не менш важливо підвищити кваліфікаційний рівень медичних працівників.

    Протягом останнього року на Закарпатті намітились також і позитивні тенденції у сфері охорони здоров’я: 0,5% становив позитивний приріст населення, знизилися показники смертності, захворювань на туберкульоз та СНІД.

    За словами Михайла Турянчика, прийнята рішенням восьмої сесії Закарпатської облради „Програма розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах загальної практики-сімейної медицини на 2007-2010 роки” дозволить запровадити сучасні методи діагностики та надавати населенню високоякісну та доступну медичну допомогу на первинному рівні, повідомляє ЗІА "Простір".
    Закарпатське село ...диспансеризують!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору