ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські фермери планують закладати на зберігання, головним чином, капусту і яблука

    03 мая 2024 пятница
    36 переглядів

    Як повідомляє фахівець із ринкової інформації Закарпатського представництва Проекту аграрного маркетингу (ПАМ) Людмила Дзямко, у регіоні за останній рік відбулося істотне збільшення кількості нових сучасних овочесховищ, а також складів для зберігання товарного яблука. На думку Людмили, причиною динамічного розвитку тривалого зберігання овочів і фруктів є можливість одержання більш високої ціни за вирощену продукцію за умови її реалізації в зимово-весняний період.

    За інформацією Закарпатського представництва ПАМ, цього року фермери планують закладати на зберігання, головним чином, капусту і яблука. При цьому відразу ж послу відкриття в травні одного з перших сучасних овочесховищ у Закарпаття на базі АТ "Закарпаття", створеного завдяки підтримці ПАМ, багато великих виробників овочів регіону активно зайнялися переобладнанням старих сховищ під більше сучасні. Втішно, що разом зі сховищами найчастіше створюються також можливості для передпродажної доробки продукції: фасовки, калібрування й упакування, що також дозволяє одержати більше високу ціну за продукцію й спрощує реалізацію продукції.

    За словами Л.Дзямко, на сьогоднішній день уже близько 10 великих виробників Закарпаття мають добре обладнані сучасні сховища для овочів і фруктів, повідомляє "Агроогляд: овочі та фрукти". Багато хто із цих великих господарств також інвестують у закладку нових інтенсивних садів, в основному яблучних. При цьому середня площа таких інтенсивних садів розраховуючи на одне господарство становить 50 га. Очікується, що активне плодоносіння цих садів почнеться приблизно через 2-4 роки. Поки ж виробники використовують сховища для зберігання картоплі, капусти й інших овочів, вирощуваних у регіоні.

    Цікаво відзначити, що невеликі господарства, не спроможного створення сучасних сховищ для плодоовочевої продукції проявляють все більший інтерес до об'єднання зусиль у створенні цієї інфраструктури, що останнім часом перетворюється з розкоші в необхідність. З метою розвитку галузі експерти Проекту аграрного маркетингу планую видати спеціалізований Довідник по зберіганню й доробці плодоовочевої продукції, що зможуть одержати всі учасники третьої міжнародної конференції-виставки Овочі и фрукти України - 2006. Відкритий ринок, яка відбудеться 5-6 грудня 2006 г. у Києві на території НК "Експоцентр України".
    Закарпатці вирощують городину по-голландськи
    Закарпатський кооператив "Дари Берегівщини" — приклад плідної співпраці фермерів
    10-ти консервним заводам Закарпаття загрожує закриття?
    Ціна часнику на ринках обласного центру Закарпаття сягає 30 грн/кг!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору