ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські податківці жорстко контролюють діяльність грального бізнесу в краї

    11 мая 2024 суббота
    33 переглядів

    Фахівці Державної податкової інспекції у Виноградівському районі Закарпаття тримають під постійним контролем діяльність суб єктів господарювання у сфері грального бізнесу, дотримання ними вимог Закону України від 23.03.96 р. №98/96-ВР “Про патентування деяких видів підприємницької діяльності”. Комплекс питань пов язаних з належним функціонуванням грального бізнесу є актуальним як для держави в цілому, так і для Виноградівщини зокрема.

    Не дивлячись на цілий спектр проведених в останній час різноманітних заходів з боку повноважних контролюючих та дозвільних органів, невирішених питань більш ніж достатньо.

    Тому одним із основних дієвих способів та засобів забезпечення своєчасного надходження до бюджетів всіх податків та зборів, в тому числі плати за торгові патенти від суб єктів підприємницької діяльності- юридичних та фізичних осіб, що зайняті в сфері грального бізнесу, є створення та проведення спільних з органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування засідань робочих груп з питань координації дій органів місцевої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень, передбачених Державним бюджетом України. Так, 7 листопада 2007 року при голові міської ради відбулася координаційна нарада з питань співпраці органів ДПС та органів місцевого самоврядування в частині сплати платежів до бюджетів усіх рівнів та здійснення підприємницької діяльності в сфері грального бізнесу. Основна увага була приділена питанню розміщення залів гральних автоматів поблизу дитячих, медичних, культурних споруд та навчальних закладів.

    На території району в сфері грального бізнесу cвою діяльність здійснюють 12 суб єктів господарювання.

    Працівниками ДПІ у Виноградівському районі постійно проводяться перевірки дотримання податкового законодавства суб єктами підприємницької діяльності, які здійснюють діяльність в сфері грального бізнесу. Так, протягом десяти місяців поточного року працівниками інспекції проведено 12 перевірок та 10 обстежень СГД, що здійснюють діяльність в сфері грального бізнесу, за результатами яких нараховано 33,4 тис.грн. штрафних (фінансових) санкцій, з яких 4,9 тис.грн. - за порушення порядку здійснення діяльності без придбання торгового патенту.

    В результаті проведеної роз яснювальної та контрольно-перевірочної роботи кількість придбаних патентів зросла з 73 - станом на 01.11.2006 р. до 150 - станом на 01.11.2007 р.

    Що стосується надходження до бюджетів відповідних рівнів від діяльності суб єктів грального бізнесу, то станом на 01.11.2007 р. до місцевого бюджету надійшло 333,0 тис.грн. плати за торгові патенти від суб єктів підприємницької діяльності- юридичних осіб, що на 140 тис.грн. більше, ніж сплачено за аналогічний період минулого року, та 172,6 тис.грн.- від суб єктів підприємницької діяльності- фізичних осіб що на 46,8 тис.грн. більше, ніж сплачено за аналогічний період минулого року.

    Масовими порушеннями у сфері грального бізнесу є відсутність ліцензій з організації та утримання гральних закладів, порушення використання патентів на гральних автоматах, відсутність книг ОРО в господарських одиницях, відсутність договорів оренди та дозволів на розміщення об єктів торгівлі, сфери послуг тощо, повідомили в ДПІ у Виноградівському районі.
    Ігровому бізнесу на Закарпатті оголосили амністію. Але тільки на місяць
    У закарпатському Мукачеві горіли "однорукі бандити", двоє людей — у лікарні
    У сфері грального бізнесу на Закарпатті "трудяться" 83 суб’єкти господарювання
    В обласному центрі Закарпаття у розпалі операція з ліквідації "одноруких бандитів"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Zakon ukra-L-jine- klondajk dlja podatkivciv!!!Jak jomu he bute PID storukem kontrolem...!!!