ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Через "сито" семінарів пройшли понад 2 тисячі членів дільничних виборчих комісій

    26 мая 2024 воскресенье
    24 переглядів

    Закарпатське обласне відділення Комітету виборців України з 14 січня 2006 року проводило серію навчальних семінарів-тренінгів для майбутніх членів дільничних виборчих комісій. Протягом цього часу семінари відвідало понад 2000 майбутніх членів ДВК від різних політичних партій та блоків. Всього було проведено 20 семінарів - по 4 у кожному територіальному виборчому окрузі Закарпатської області, на яких були представлені, як повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі Закарпатського обласного відділення Комітету виборців України, такі політичні партії та блоки: НСНУ, БЮТ, Народний блок Володимира Литвина „Ми”, КУН, СПУ, КПУ, ПРП-Пора, Партія Регіонів, "Третя сила".

    В процесі реалізації проекту варто відзначити, що існує розірваний зв’язок у роботі між обласними штабами та районними. Особливо це проявилося в роботі районних партосередків у часі організації людей для участі у семінарах.

    У свою чергу, це дає підставу сказати, що в області різні політичні сили меншою мірою готові до виборів. Це прослідковується на регіональному рівні: різні політпартії мають різний вплив у різних районах (БЮТ був більш активним в Тячеві та Рахові, НСНУ – в в Мукачеві,Ужгороді тощо). Але вцілому рівень «мобільності» суб’єктів виборчого процесу – нижче середнього.

    Кожен учасник семінару отримав теоретичну та практичну базу знань для якісної роботи в ДВК під час виборчого процесу, а також - збірник, до яких включені ЗУ "Про вибори народних депутатів України", нормативні документи КМУ, ЦВК, а також методичні матеріали, які покращують засвоєння норм виборчого законодавства та його використання на практиці (цікаво, що обсяг просвітницької літератури для суб’єктів виборчого процесу, розданої на семінарах, становить бл. 1,5 тонни).

    Проте, членів ДВК та виборців не залишено на самоті: постійно діють юридичні консультації з питань застосування виборчого законодавства в Україні під час виборів до Верховної Ради та органів місцевого самоврядування (безкоштовна гаряча телефонна лінія 8 800 502 8 800).

    Закарпатське обласна відділення КВУ реалізовує проект «Сприяння організації виборів в Україні» відповідно до договору про співпрацю з Агентством з міжнародного розвитку США (USAID).
    В Ужгороді говорили про "чорні" передвиборчі політтехнології
    Ернеста Нусера викреслили із виборчого списку мукачівської ПРП?
    Поповича й Мартина погнали з керівництва закарпатської "Батьківщини"!
    Першим офіційно зареєстрованим кандидатом на Ужгородського міського голову стала жінка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору