ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: "Колумбійські" замашки доморощених "наркобаронів"

    03 мая 2024 пятница
    21 переглядів

    Міліція вже виявляла та знешкоджувала наркоплан-тацію на закарпатській Берегівщині. Здавалося, любителі "кайфу" після цього зроблять висновки. І справді, кілька років прикордонний район був більш-менш благополучним. Отож виявлення обширної плантації конопель здивувало навіть бувалих правоохоронців. Такому розмаху могли б позаздрити навіть колумбійські наркобарони...Оперативна інформація про те, що в одному з сіл району вирощують коноплі, надійшла до працівників Берегівського райвідділу УМВС у Закарпатській області. До виявлення та знешкодження нар-коділків керівництво залучило кращих оперативників. Під час пошукових заходів "засвітилися" особи, котрі мали безпосереднє відношення до кримінального бізнесу. Врешті-решт ниточка злочинного клубка привела в одне із сіл району, точніше — в урочище Чизай, де й була замаскована чималенька наркоплантація. Коли сищики мали вже повну інформацію про "наркокартель", було прийняте рішення затримати наркоділків.

    В обумовлений час на місце виїхала посилена група правоохоронців, повідомляють "Відомості міліції". Неподалік села, у полі посеред кукурудзи та конопель, міліціонери побачили намет, біля якого сиділи два молодики у курточках "Секюріті" й попихкували самокрутками. Поява стражів порядку стала для них громом серед ясного неба. Від розгубленості хлопці лягли в траву, щоби, відповзши, ретируватися. Не вдалося.

    Як з'ясувалося під час подальшого розстеження, 24-річ-ний Флоріан з Балажера та

    21-річний Саболч з Яношів

    охороняли плантацію конопель. Під час затримання обидва були обкурені. "Нар-котериторія" вражала: довжина плантації — 200 метрів, ширина - 34 метри. Щоб сховати все це від стороннього ока, хлопці посадили навколо ділянки кукурудзу. А щоб було менше охочих заглядати сюди, здійснювали цілодобову охорону та підживлювали коноплі. Дурман-зілля дало добрі плоди, перетворившись на справжні дерева, котрі сягали від півтора до двох з половиною метрів увисоту. Щоправда, не. встоюючи перед спокусою половити "кайф", Флоріан та Саболч зрізали листя марихуани й, висушивши, робили самокрутки. Під час огляду працівники міліції знайшли й бульбулятор (саморобний прилад для вживання наркозілля). Обох затриманих для подальшої розмови доставили у райвідділ. А на трьох вантажних "Газелях" аж ресори повгиналися. Всього знешкоджено 2 886 стебел конопель.

    До слова, за неправедні діяння хлопці вже потрапляли у поле зору міліції. Один з них за бійку побував на лаві підсудних.

    - Вчасне реагування правоохоронців зірвало підступні плани злочинців: через два тижні зловмисники готувалися збирати коноплі, — розповідає начальник обласного УМВС Юрій Рахівський. - Наркоділки мали намір зірвати чималий куш - як мінімум, кілька десятків тисяч доларів Звісно, затримані є лише пішаками у чиїйсь великій грі. Наші працівники вже встановили й затримали власника плантації, котрий дає показання слідству. Звісно, що у цій справі фігуруватиме більше осіб, причетних до наркобізнесу. Порушено кримінальну справу, триває слідство.

    В Закарпатье задержан автомобиль с кокаином
    У закарпатця "конфіскували" 307 кг макової соломки! (ОНОВЛЕНО)
    В Ужгороді вилучено найбільшу за останні роки партію важких наркотиків — 15 тисяч пігулок метамфетаміну

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору