ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття посідає 8 місце в державі за темпами зростання обсягу введення в експлуатацію житла

    09 мая 2024 четверг
    47 переглядів

    Основним показником, який характеризує кінцеву мету будівництва є введення в дію потужностей та основних фондів. Вартість основних фондів завершених будівництвом об'єктів з початку року склала 456,0 млн. грн., з них дві третини припадає на соціальну сферу, у тому числі 97% - на житлове будівництво.

    Частка Закарпатської області у загальнодержавному введенні житла є незначною (3,9%). У відповідності з показником загальнодержавного рейтингу за темпами зростання обсягу введення в експлуатацію житла область посідає 8 місце. Зростання обсягів житла в області забезпечили індивідуальні забудовники.

    Перспективи розвитку будівельного комплексу залежать від інвестиційної діяльності підприємств. За останніми даними обсяги інвестицій в основний капітал склали 937,9 млн грн, що більше на 12,8%, ніж торік.

    Питома вага інвестицій в основний капітал економіки області в загальнодержавному обсязі зменшилась. Серед регіонів країни за цим показником область займає 17, а за темпами інвестицій в основний капітал - 20 місце. Внаслідок нераціональних інвестиційних рішень та через хронічний брак коштів для завершення розпочатих об'єктів в області накопичився великий обсяг незавершеного будівництва - 491 об'єкт, з них 335 житлових і нежитлових будівель та 165 інженерних споруд.

    Фінансове становище забудовників негативно позначилось на діловій активності будівельних підприємств області. З початку року будівельниками виконано робіт на 256,4 млн грн, що на 4,3% менше, ніж торік, половина підприємств знизили обсяги робіт.

    Виробіток на одного працівника будпідприємств знизився на 1,7% і становить 25 тис. грн.

    Марія ЛЕСІВ, спеціаліст І категорії-економіст відділу будівництва та інвестицій ГУ статистики в Закарпатській області
    Закарпатье: Цена квадратного метра жилья на первичном рынке Ужгорода составляет около $900
    Гуртожитки повернуть державі, або Судіться і дано вам буде...
    280 молодих сімей Закарпаття мають шанс отримати житло в кредит
    П’ять сімей військовослужбовців Закарпаття отримають квартири у Мукачеві та Сваляві

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору