ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Виноградово заполонила “Світла лавина-2006"

    29 июня 2024 суббота
    21 переглядів

    У закарпатському м.Виноградово розпочалася головна конференція з планування українсько-словацько-угорсько-румунського навчання “Світла лавина – 2006” багатонаціонального інженерного батальйону “Тиса”.Як повідомили у прес-службі Міністерства оборони, делегацію Збройних Сил України очолює заступник начальника штабу 13-го армійського корпусу Західного оперативного командування підполковник Олександр Біда. Старшим від представників Збройних Сил Угорщини визначено підполковника Георгія Гуоркі, Словацької Республіки – майора Павола Перічку, а від Румунії – підполковника Даніеля Шімініта.

    В ході конференції її учасники планують обговорити та вирішити питання всебічного забезпечення майбутнього навчання. Крім того, вони остаточно визначать та узгодять основні завдання міжнародного тренування, зокрема, чітко спланують порядок ліквідації наслідків умовного стихійного лиха, проаналізують паводкову ситуацію в Закарпатській області, а також розглянуть питання, пов’язані з перетином кордону іноземними складовими батальйону “Тиса”.

    Командно-штабне навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій “Світла лавина” з багатонаціональним інженерним батальйоном “Тиса” щорічно відбувається на території держав, національні складові яких входять до спільного підрозділу. У 2002 році навчання відбувалися в Україні, у 2003 – в Угорщині, у 2004 – в Румунії, а у 2005 році – у Словаччині.

    Навчання “Світла лавина – 2006” заплановано провести восени поточного року на територі Закарпаття.

    Закарпатські артилеристи постріляли на Яворівському полігоні
    Військові комісари Закарпаття перебувають на командно-штабних навчаннях у Львові
    Закарпатська дивізія: процес реформування пригальмовується

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору